Bog

Forvildede sjæle

Af (
2004
)

Anmeldelse

Forvildede sjæle af Ruth Rendell

29 mar.04

Hvordan kan to teenagere og en ung kvinde forsvinde uden at efterlade sig det mindste spor?

Det mysterium bliver Wexford og Burden sat til at løse i dette 19. bind i serien med de to som hovedpersoner.

At åbne en ny Wexford-krimi er som at møde en gammel ven, man ikke har set i flere år og så fortsætte samtalen, hvor man stoppede sidst. To teenagere Giles og Sophie på henholdsvis 15 og 13 år forsvinder sporløst sammen med den unge kvinde Joanna Troy, der skulle se efter dem i en weekend, hvor deres forældre er i Paris.

Regnen siler uophørligt ned. Det har resulteret i oversvømmelser allevegne i og omkring byen Kingsmarkham. Derfor tror moderen til de forsvundne børn, at de er druknet, men dykkere undersøger området uden resultat.

Efter flere uger er der stadigvæk ikke det mindste spor af de tre forsvundne. Fundet af Joanna Troy liggende død i sin bil i en grusgrav i en lille skov sætter imidlertid skub i efterforskningen og fører Wexford til "Det Gode Evangeliums Kirke". En religiøs sekt, som også Giles var medlem af, og hvor kvinder ikke har adgang til møderne, fordi "de var skyld i syndefaldet."

Den korpulente Wexford og den lapsede Burden er et umage par på linje med mange andre par i krimi-litteraturen: Sherlock og Watson, Lynley og Havers for blot at nævne nogle få. Men som det oftest er tilfældet med modsætninger i litteraturen, arbejder de vældig godt sammen.

Skønt Ruth Rendell har passeret de 70 år og har 40 års jubilæum som forfatter i år, er der stadigvæk kun få engelske krimiforfattere, hvis krimier efter min mening når samme høje standard. Hun beskriver den fiktive engelske by Kingsmarkham så realistisk og troværdigt, at man som læser er sikker på, at byen eksisterer, ligesom man efterhånden kender Wexford på godt og ondt. Rendell har en veludviklet psykologisk sans, blik for menneskelivets skyggesider, og så er hun nærmest uovertruffen til at strikke et godt plot sammen.

I sin nyeste roman leverer hun et skarpt og indigneret angreb på religiøs fanatisme og religiøse sekter i det hele taget. Sekter som i religionens navn behandler kvinder som manden underlegne - som andenrangsmennesker.

Oversat af Asta Smith-Hansen. Forum, 2004. 322 sider. Kr. 299,-

Bogdetaljer

Forlag
Forum
Faustnummer
25034767
ISBN
9788755334199
Antal sider
322

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer