Akrash af Jesper Stein
Masser af sex, drugs og rock’n’roll. Tredje roman om Axel Sten er en hel del mere rå end de øvrige.
Nørrebro og Axel Sten er hovedaktører i denne tredje roman om Axel Sten, som tager os også med på tur på Nørrebro og omegn fra den mest lusede lille beværtning til dyre natklubber, hvor champagnen, stofferne og luderne er. Stofferne flyder i en lind strøm og har taget overhånd, så Axel har svært ved at klare hverdagen uden.
Han bliver sat ind undercover i en sag om narkotikahandel med den russiske mafia , hvor gangsteren Moussa anklages for at have hyret en lejemorder. Axels kone Cecilie skal forsvare ham i retten, og sagen udvikler sig dramatisk. Samtidig plantes der en smuk kvinde, Milena, som Axel forsøger at hjælpe. De er vilde med hinanden, men kan ikke få lov at være sammen, så det bliver endnu en grund til at kaste sig over stofferne.
Axel er helt til rotterne denne gang, man følger hans eskalerende misbrug og hans frustrationer, når tingene ikke vil lykkes for ham. På et tidspunkt beder han om hjælp, men bliver afvist af sin chef, da han erkender, at han må på afvænning. Hans forhold til datteren fylder meget for ham, svigte hende kan han ikke.
Romanen er som altid rigtig spændende, og den er en hel del mere rå end de øvrige. Der er masser af sex, drugs og rock’n’roll, og man bliver fanget ind af det spændende plot. Der sker rigtig meget hele tiden, men ikke en eneste gang er man i tvivl om, at Stein har styr på sagerne. Han gør det på sin helt egen specielle måde, og man imponeres hver gang.
Sproget fungerer godt, der er nogen slangudtryk indimellem, men de har jo netop deres berettigelse i en roman som denne, da det er et råt miljø, vi er i. Desuden er Stein jo god til sproglige finesser, så det er en fornøjelse at læse. Jeg er spændt på, om Stein får fisket Axel op af sumpen i en roman nummer fire. Glæder mig til at læse mere.