Anonym (ikke efterprøvet)

Kom

Samarbejdet mellem disse to imponerende kunstnere er virkelig stærkt, og denne indlevende historie om venskab bør anbefales til alle, der er fyldt ti år.

Victor og verdenshavet

Når man har mistet sin mor, bliver drillet i skolen og bekymrer sig alt for meget, kan livet være rigtig svært. God hverdagshistorie om Victor, der er en smule anderledes end sine klassekammerater.

Fiskepigen

Gribende graphic novel om klimakrisen og  to søskende, som er alene i et hus på en bakketop, mens vandet stiger udenfor, er en imponerende visuel oplevelse.

Stykker med himmel

Ualmindelig begavet og smuk børnebog viser, at håbet eksisterer et sted, uanset hvor smerteligt det er at miste. At der i sorgen findes stykker med blå himmel.

Den rustne verden - ukrudt

I afsluttende bind af den barske og eminente serie, kæmper de fire søskende stadig hårdt for klimaet og retfærdigheden.

Blodige Mary

Endnu en uhyggelig fortælling fra Tænkehatten og Michael Kamp. Fælles for alle bøgerne er, at de behandler de originale vandrehistorier og læserne med respekt. Derfor er resultatet blevet så godt.

Farfars store flugt

Tag med bombefly over London, når farfar fortæller historier til Jack i særligt fin og humoristisk historie om båndet mellem en 12-årig dreng og hans farfar.

Min øjesten

Smuk og poetisk billedroman taler til sin læser gennem både tekst og billeder. En fortælling om skyld og uskyld og om at se klart, også med et glasøje.