Anonym (ikke efterprøvet)

Gode bøger til højtlæsning (fra 9-12 år)

Selv om man er ved at være stor og selv kan læse, kan det stadig være hyggeligt og rart at få læst op. De følgende bøger er velegnede til oplæsning (eller selvlæsning) for de 8-12 årige. Se også: Gode bøger til højtlæsning (0-3 år) Gode bøger til højtlæsning (3-6 år)

The witches

Herlig højtlæsningsbog for alle drenge og piger, der kan lide at føle en lille frydefuld gysende rislen ned ad ryggen inden sengetid.

Fortjællinger fra blokken

Fire humoristiske og karikerede historier om Pablo, Hassan, Ali og Musti fra satiregruppen Gigis, der også er kendt fra YouTube.

Miras jul

Det er december, og Mira burde glæde sig til jul, men dels er der spørgsmålet om, hvorvidt hun skal holde jul hos far eller mor, og dels har hun fået en ondskabsfuld drillenisse.

Planetarium

Udforsk hver enkelt side i denne fascinerende bog med gallerier med galaktisk materiale, der er fagligt kurateret, og skab oplevelsen af ​​en fascinerende udstilling derhjemme.

Jeg tæller mine skridt

Indlevende fortælling om at være det pligtopfyldende og selvudslettende barn af en alkoholisk mor.

Mit store dyreatlas

Denne smukke fagbog giver spændende muligheder for at lære en masse om dyr fra syv kontinenter og giver indblik i deres unikke miljøer og levevis.

Øen

Bevægende børnebog skildrer fint og usentimentalt en ung 12-årig flygtningepiges liv og følelser i dagens Danmark.