27 jan.20

Bogliste

Mønsterbrydere

Bøger på listen

Frank vender hjem

Af Kristian Bang Foss

Frank vender hjem

Det er en svær kunst at balancere mellem humor og alvor, men det lykkes på blændende vis for Bang Foss i samtidsromanen om to familier fra vidt forskellige samfundslag.
Læs mere

Færdig med Eddy Bellegueule

Her er bogen, alle bør læse. Bør  fordi den giver et usædvanligt og ærligt indblik i en opvækst på samfundets bund, præget af vold, håbløshed og følelsen af at være helt…
Læs mere

Planen

Af Morten Pape

Planen

De seneste 20 års danmarkshistorie set fra ghettoen Urbanplanen danner rammen om denne moderne dannelseshistorie. En gribende og barsk historie, der kryber ind under huden.
Læs mere

Lykke-Per

Af Henrik Pontoppidan

Lykke-Per

Lykke-Per har klassikerstatus. Den imponerende udviklings – og kærlighedshistorie giver et suverænt indblik i, hvad der danner et menneske og et spændende tidsbillede.
Læs mere

Dengang vi var os

Af René Jacobsen

Dengang vi var os

Om sømænd og handskesyersker, om fællesskab og  mønsterbrydere og dengang velfærdsdanmark blev til og for altid ændrede vores samfund og samvær med hinanden.Dengang vi var os…
Læs mere

Aldrig så jeg så dejligt et bjerg

Af Robert Zola Christensen

Aldrig så jeg så dejligt et bjerg

Gymnasielæreren og mønsterbryderen Allan drikker og ser på sit liv med fransk kæreste, bedstefaren Hurtig-Carl og en opvækst i Danmark fra 1960'erne og frem.
Læs mere

Glasslottet

Af Jeannette Walls

Glasslottet

Autentisk historie om en families liv som sociale nomader i USA og en barndom i misrøgt og fattigdom.
Læs mere