AfElse Zakarias
Skribent
21 feb.17

Bogliste

Danske debutanter 2017

Bøger på listen

Korsvejen

Af B-Joe

Korsvejen

Den danske musiker B-Joe rejser til USA for at anskaffe sig en mojo, der skal bringe ham held. Det bliver en rejse ind i voodooens og bluesmusikkens verden, hvor livet kommer på…
Læs mere

Vi er vel helte

Af Liv Nimand Duvå

Vi er vel helte

Bomstærk debutroman om den unge kvinde Billie, hvis far er dybt alkoholiseret. Her er skam og skuffelser i rigeligt mål, men også omsorg og stor kærlighed.
Læs mere

Der er altid nogen at befri

Af Johanne Kirstine Fall

Der er altid nogen at befri

Debutromanen om 21-årige Katrina, der lider af anoreksi, er en af de bedste, mest ægte og vellykkede sygdoms-romaner, jeg længe har læst.
Læs mere

Feberfrihed

Af Sophia Handler

Feberfrihed

Et sprog man har lyst til at bo i. Sådan et sprog har Sophia Handler i sin debut ’feberfrihed’, hvor ordet giver verden et liv efter feberen og gør læseren bedre til at se.
Læs mere

Sample

Af Camilla Hjørnholm Olsen

Sample

Igennem fem mindre afsnit tages læseren med på en ung kvindes udviklings- og dannelsesrejse gennem hendes forhold til fem meget forskellige mænd.
Læs mere

Rygtet om hendes død

Kasper Hoff har skrevet en veldrejet, satirisk sci-fi-roman, der stiller etiske spørgsmål og underholder.
Læs mere

Nye rejsende

Af Tina Høeg

Nye rejsende

Hudløs, tidstypisk og vedkommende debut skrevet i kortprosa med en god rytme og en herlig tør humor.
Læs mere

Sort galde

Af Signe Maxen

Sort galde

Debutroman om en sårbarhed, der vokser og bliver til sygdom. Romanen vakler indimellem sprogligt, men den er fyldt med gode poetiske beskrivelser om at miste fodfæstet.
Læs mere

Dødevaskeren

Af Sara Omar

Dødevaskeren

Dansk-kurdiske Sara Omar debuterer med en uhyre vigtig bog, der sætter et gammelt trossamfund under lup i ligestillingens navn. 
Læs mere

Cassandra

Af Joakim Vilandt

Cassandra

Profetiske syner og dystre dommedagsprofetier i prosalyriske tekster om en verden ude af kontrol. Den sproglige energi og originalitet gør Joakim Vilandts debut bemærkelsesværdig.
Læs mere

Relikvie

Af Julie Mendel (f. 1990)

Relikvie

Sanselig debut om en ung kvindes afmagt. Bogen virker som en minimalistisk reportage fra en hverdag, hvor der ikke sker det store.
Læs mere

Svækling

Af Michael Enggaard

Svækling

Folkelig, usnobbet og velskrevet debutroman, som emmer af både sprogligt og menneskeligt overskud. Der er øretæver i luften, men også forsoning og lidt romantik.
Læs mere

Ind i mørket

Af Henrik S. Harksen

Ind i mørket

Samling af horror-noveller, hvor man f.eks. følger en ensom ægtemands færd i en underjordisk verden eller oplever en kvinde, der får stjålet sine drømme
Læs mere

Født i går : en ordsymfoni

Af David Rousing (f. 1970)

Født i går : en ordsymfoni

Eksperimenterende værk som i tekst, lyd og billeder ærligt og humoristisk beretter om manden Rousings midtvejskrise og deraf følgende genvordigheder
Læs mere

Jeg ser mig selv som rytmisk

Af Marie Louise Tüxen

Jeg ser mig selv som rytmisk

Morsom og tankevækkende debutroman om ti år på kødmarkedet. Vi genkender, morer os og forsøger at rette tæerne ud efter endt læsning.
Læs mere

Indgår i tema