Logo
Bogliste

Danske debutanter 2017

Listen indeholder et udvalg af danske debutanter fra 2017.  

 Vis alle boglister

Bøger på listen

Korsvejen

B-Joe

Den danske musiker B-Joe rejser til USA for at anskaffe sig en mojo, der skal bringe ham held. Det bliver en rejse ind i voodooens og bluesmusikkens verden, hvor livet kommer på spil

Vi er vel helte

Liv Nimand Duvå

Bomstærk debutroman om den unge kvinde Billie, hvis far er dybt alkoholiseret. Her er skam og skuffelser i rigeligt mål, men også omsorg og stor kærlighed.

Der er altid nogen at befri

Johanne Kirstine Fall

Debutromanen om 21-årige Katrina, der lider af anoreksi, er en af de bedste, mest ægte og vellykkede sygdoms-romaner, jeg længe har læst.

Feberfrihed

Sophia Handler

Et sprog man har lyst til at bo i. Sådan et sprog har Sophia Handler i sin debut ’feberfrihed’, hvor ordet giver verden et liv efter feberen og gør læseren bedre til at se.

Sample

Camilla Hjørnholm Olsen

Igennem fem mindre afsnit tages læseren med på en ung kvindes udviklings- og dannelsesrejse gennem hendes forhold til fem meget forskellige mænd.

Rygtet om hendes død

Kasper Hoff

Kasper Hoff har skrevet en veldrejet, satirisk sci-fi-roman, der stiller etiske spørgsmål og underholder.

Nye rejsende

Tina Høeg

Hudløs, tidstypisk og vedkommende debut skrevet i kortprosa med en god rytme og en herlig tør humor.

Hvis der skulle komme et menneske forbi

Thomas Korsgaard

Debutromanen om en drengs miserable opvækst i en socialt belastet familie ude på landet er stærk læsning.

Sort galde

Signe Maxen

Debutroman om en sårbarhed, der vokser og bliver til sygdom. Romanen vakler indimellem sprogligt, men den er fyldt med gode poetiske beskrivelser om at miste fodfæstet.

Dødevaskeren

Sara Omar

Dansk-kurdiske Sara Omar debuterer med en uhyre vigtig bog, der sætter et gammelt trossamfund under lup i ligestillingens navn. 

Cassandra

Joakim Vilandt

Profetiske syner og dystre dommedagsprofetier i prosalyriske tekster om en verden ude af kontrol. Den sproglige energi og originalitet gør Joakim Vilandts debut bemærkelsesværdig.

Relikvie

Julie Mendel (f. 1990)

Sanselig debut om en ung kvindes afmagt. Bogen virker som en minimalistisk reportage fra en hverdag, hvor der ikke sker det store.

Svækling

Michael Enggaard

Folkelig, usnobbet og velskrevet debutroman, som emmer af både sprogligt og menneskeligt overskud. Der er øretæver i luften, men også forsoning og lidt romantik.

At synke et ocean : digte

Jesper Gaarskjær

Digte. Når den verdenspolitiske flygtningesituation rammer hverdagslivet og skaber angst

Ind i mørket

Henrik S. Harksen

Samling af horror-noveller, hvor man f.eks. følger en ensom ægtemands færd i en underjordisk verden eller oplever en kvinde, der får stjålet sine drømme

Født i går : en ordsymfoni

David Rousing (f. 1970)

Eksperimenterende værk som i tekst, lyd og billeder ærligt og humoristisk beretter om manden Rousings midtvejskrise og deraf følgende genvordigheder

Jeg ser mig selv som rytmisk

Marie Louise Tüxen

Morsom og tankevækkende debutroman om ti år på kødmarkedet. Vi genkender, morer os og forsøger at rette tæerne ud efter endt læsning.