AfElse Zakarias
Skribent
09 apr.16

Bogliste

Danske debutanter 2016

Bøger på listen

Om et klaver

Af Signe Brønserud

Om et klaver

Underskøn og særdeles vellykket debutroman om klaverstemmeren Henning, som en dag beslutter sig for at bygge et klaver. Et storstilet projekt, som han lægger mange følelser i.
Læs mere

Øer

Af Rakel Haslund-Gjerrild

Øer

Udkantssteder, sommerhusområder og forfald blandt fiskere, skovgængere og religiøst opvakte. De 21 fortællinger er både aktuelt og originalt læsestof.
Læs mere

Ø

Af Siri Ranva Hjelm Jacobsen

Ø

Barsk og besnærende debutroman om tilhørsforhold, slægtens betydning og om længsel mod noget, der er fjernt og nært på samme tid.
Læs mere

Techno

Af Niels Henning Falk Jensby

Techno

Kaskader af kropsvæsker, hardcore sex og et jeg i opløsning. Debutantprisvinderen er ikke en roman for sarte sjæle, men den er næsten ulideligt smuk. 
Læs mere

Hjerneskælv

Af Zenia Johnsen

Hjerneskælv

Sjov, rørende og alvorlig. Hjerneskælv er en lille bog med stor fylde. Den lægger sig dybt i læserens hoved og kan ikke lige rystes ud igen
Læs mere

Jubilæum

Af Lotte Kirkeby Hansen

Jubilæum

Lotte Kirkeby debuterer med bravour med en smukt indpakket novellesamling om at miste noget: Livet, en ægtefælle, sin barnetro eller nærhed.
Læs mere

Piger kan leve længe måske for evigt

Mønstereleven Gro skal starte i gymnasiet, men hun har ikke lyst. Hun føler sig utilstrækkelig, selvom hun altid har været god til at gå i skole. Mødet med den mystiske Faxe…
Læs mere

Fryden

Af Andreas Pedersen

Fryden

Andreas Pedersens digtsamling, som vandt Blixenprisen 2017 for årets litterære talent, er en yndefuld rumsteren i erindringen og et dybt kærlighedsbrev til familien.
Læs mere

Jeg, Unica

Af Kirstine Reffstrup

Jeg, Unica

Roman om kunstnerparret Unica Zürn og Hans Bellmer, der blander fakta og fiktion i en visuel og eksperimenterende fortællestil.
Læs mere

Forestillinger om Ana Ivan

Af Mikkel Rosengaard

Forestillinger om Ana Ivan

Den rumænsk fødte performancekunstner Ana Ivan fortæller i New York om sin families opvækst i Rumænien til en dansk kunst praktikant. En skæbnefortælling som udspilles på flere…
Læs mere

Min lille horror

Af Mette Zingenberg

Min lille horror

Mette Zingenbergs debut-noveller Min lille horror er en parring mellemTove Ditlevsen, Edgar Poe og sydens fugt og varme. 
Læs mere