Logo
Bogliste

7 gode klimabøger du kan lytte til på eReolen

Udvid din klimahorisont med en lydbog i ørerne, når du fx bevæger dig fra A til B.

Her får du 7 klimabøger, du kan lytte til. Udvalget rummer både dystopisk og mytisk Cli-fi samt økopoesi, der kan sanseliggøre den økologiske bevidsthed i en tid, hvor klimakrisen for alvor er kommet på dagsordenen.

Litteraturen kobles i stigende grad på bevægelse, og antallet af lån af lydbøger på eReolen stiger i øjeblikket med rekordfart.

Bøger på listen

Rosarium

Charlotte Weitze

Realisme, myte, videnskab og fantasi forenes i Weitzes slægts- og klimaroman om en ny menneskelig livsform med planteegenskaber.

Havbrevene

Siri Ranva Hjelm Jacobsen

En følsom korrespondance mellem de to søstre, Atlanterhavet og Middelhavet. Bogen er et lille kunstværk, der taler til læseren i både ord og illustrationer.

Trold

Rasmus Daugbjerg

I Rasmus Daugbjergs ’Trold’ bløder menneskene og naturen om kap i en grum fortælling om magtbegær, tankeløse ugerninger og straf.

Efter solen

Jonas Eika

Med denne novellesamling står det fuldstændig klart, at Jonas Eika er miljøtegningens og væskernes mester.

Vågent

Mirian Due (f. 1982)

Dvælende digtsamling skriver sig ind i to aktuelle tendenser. Bevægelserne mellem moderskab og natur skaber en god kontrast mellem et nyt familieliv og den natur, vi kender.

Solar

Theis Ørntoft

Theis Ørntoft har fod på både sproget og speederen i sin debutromans sansebombarderende deroute. Hold kæft hvor er det bare godt håndværk!

 

Zombierådhus

Pablo Llambías

Absurd og vedkommende. Zombierådhus er danmarkshistorie fortalt fra det atomkrigsramte år 2097 og portrætterer med underspillet humor en velfærdsstat i ruiner.