Bog

Wild cards 2. Aces high

Af (
2020
)

Anmeldelse

Wild cards. Bind 2: Aces high

17 feb.20

Andet bind i kultserien leverer fortsat stærk og kulørt underholdning. Er man til alternative superhelte og skurke, tegneserier og science fiction er disse bøger lige sagen.

Bogserien startede helt tilbage i 1986 blandt en række unge science fiction forfattere og med den nok så kendte George R.R. Martin (Game of Thrones) som redaktør. Det hele startede som et rollespil, men tanken var, at forskellige forfattere i novelleform skulle skrive historier til et fælles univers, og selvom den gode Martin faktisk kun bidrager med enkelte noveller, er det hans navn, der med store typer angives på fortiden.

I første bind fik man introduceret universet og nogle af de vigtigste personer, og nogle af dem går igen i dette bind. Den helt afgørende og klart positive forskel på de to bind er, at historierne nu kredser om et overordnet plot, hvor en alien intelligens truer hele jorden.

'Wild Cards' er selvfølgelig stærkt inspireret af tegneseriernes superhelteunivers, og skal man nævne lignende produkter, er det f.eks. de alternative superhelte i Watchmen. Nutidige forfattere som Brandon Sanderson har ligeledes arbejdet med ideen om skurke og helte med særlige evner og egenskaber.

I kølvandet på 2. verdenskrig rammes jorden af en virus udløst som et eksperiment fra rummet af den takisianske race. Eksperimentet går grueligt galt, og de fleste mennesker, der kommer i kontakt med virusset dør. Ni procent af de overlevende transformeres til misdannede skabninger (de såkaldte jokere). En procent udvikler superevner (de såkaldte esser).

Nu truer et udenjordisk væsen kaldet Sværmen hele Jordens eksistens, og samtidig er en hemmelig kreds af frimurere i færd med at etablere kontakt til Sværmen i håb om at få kontrol over hele den menneskelige verden. Nogle af esserne sammen med Tachyon, der er takisianer, og den hvalroslignende Jube (Som i virkeligheden er hemmelig agent for en sammenslutning af intelligente planeter) tager kampen op.

Trods novelleformen og historiernes forskelligheder fungerer det hele fremragende, og undervejs opdager man næsten ikke, at der er tale om noveller. Bøgerne inviterer bare til at blive læst uden stop.

Selvfølgelig er der mange personer at holde styr på, og handlingen er ikke altid lige let at gennemskue, men i det store og hele er man rigtig godt underholdt.

Tegneseriedelen (i bogform altså) med alle de forskellige superskurke og superhelte og deres vidt forskellige evner er nok det, der fungerer bedst, men samtidig er plottet i dette bind både spændende og indimellem også ganske morsomt.

Fin, fin underholdning for alle eventyrlystne science fiction-læsere.

Bogdetaljer

Forlag
DreamLitt
Oversætter
Mie Møller Bie
Faustnummer
47651301
ISBN
9788771715002
Antal sider
515

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer