Anmeldelse
Wild cards 1 - del 1 og 2 redigeret af George R.R. Martin
- Log ind for at skrive kommentarer
Den stærkt tegneserieinspirerede science fiction- og superhelteserie er en udsøgt fornøjelse at stifte bekendtskab med.
Bogserien startede helt tilbage i 1986 blandt en række unge science fiction forfattere og med den nok så kendte George R.R. Martin som redaktør. Det hele startede som et rollespil, men tanken var, at forskellige forfattere i novelleform skulle skrive historier til et fælles univers: En alternativ verden lige efter anden verdenskrig, hvor en virus dels havde udryddet det meste af jordens befolkning og dels havde skabt en række superhelte og skurke. Det er der som hele 27 bind ud af, og novellerne i disse to dele er identisk med det allerførste bind fra 1986.
’Wild Cards’ er selvfølgelig stærkt inspireret af tegneseriernes superhelteunivers og måske især de alternative superhelte som f.eks. ”Watchmen”. Nutidige forfattere som Brandon Sanderson har ligeledes arbejdet med ideen.Trods novelleformen og historiernes forskelligheder fungerer det hele fremragende, og undervejs opdager man næsten ikke, at der er tale om noveller. Bøgerne inviterer bare til at blive læst uden stop.
I 1946 lander et alien-rumskib i Amerika. Piloten, Tachyon, er angiveligt på jagt efter et virus, som nogle af hans folk har villet eksperimentere med på jordens befolkning. Tachyons mission mislykkes, og virussen udløses over New York. Næsten alle, der kommer i kontakt med stoffet, dør øjeblikkeligt, men ni procent transformeres til misdannede skabninger (De såkaldte jokere) og en procent udvikler superevner (De såkaldte esser). Og det er disse personers historier, der fortælles.
Bogen er første bind i en særdeles succesfuld bogserie, og det er herligt, at man nu også kan stifte bekendtskab med historierne på dansk. Mange forskellige forfattere har bidraget, og den gode Martin leverer i disse to bind faktisk kun prologen og en enkelt historie, men han er jo så stort et navn, at bøgernes forsider med hans navn skrevet med ligeså store typer som bogtitlen nok skal garantere succesen.
Tegneseriedelen med alle de forskellige superskurke og superhelte og deres vidt forskellige evner giver science fiction-delen, der rask væk leger med rigtige personer og alternative begivenheder rundt omkring i verden, sin helt egen underholdende vinkel.
Målgruppen er nok mest tegneserielæsere og store drenge, men de får til gengæld så også underholdning for alle pengene.
Brugernes anmeldelser