Bog

Ulykken

Af (
2016
)

Anmeldelse

Ulykken af Linwood Barclay

21 nov.16

Fremragende thriller, der konstant veksler mellem spænding, uhygge og et ubehageligt diffust mørke.

Linwood Barclay er ekspert i uhygge og mørke stemninger. Handlingen i ’Ulykken’ skifter hele tiden retning, og man bliver overrasket gang på gang. Bogen er en rigtig pageturner, der er svær at lægge fra sig. Der er noget dystert over historien, og faren lurer konstant i baggrunden. Selv i de almindelige hverdagssituationer er man hele tiden klar over, at freden ikke varer ved.

Glen Garbers kone Sheila dør i en trafikulykke, men da han får at vide, at hun var voldsomt beruset, begynder han at sætte spørgsmålstegn ved, om det egentlig var en ulykke. Da flere kvinder i Sheilas omgangskreds rammes af ulykker med dødelig udgang, starter Glen sin egen efterforskning af Sheilas død. Han søger hjælp hos flere venner, men det går langsomt op for ham, at det ikke er alle han kan stole på. Men om han kan finde ud af, hvem der er ven og hvem der er fjende er det altafgørende spørgsmål. Både ham selv og hans 8 årige datter ender i livsfarlige situationer, inden det omfattende omfang af sagen går op for Glen.

Sproget er, som altid hos Linwood Barclay, letflydende og meget beskrivende, og det er en fornøjelse at læse hans bøger. Den måde hvorpå han formår at opbygge spændingen er fremragende. Flere gange troede jeg, at sagen nærmede sig en opklaring, men så tager handlingen len ny drejning. Historien er virkelig godt fundet på, og han holder læserne i nærmest åndeløs spænding til allersidste side. Både denne og de andre af hans bøger er meget anbefalelsesværdige for alle, der kan lide en god thriller.

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Marielle Nielsen Hansen
Faustnummer
52721350
ISBN
9788776776794
Antal sider
400

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer