Bog

Se aldrig væk

Af (
2012
)

Anmeldelse

Se aldrig væk af Linwood Barclay

26 mar.12

Medrivende thriller om en kvindes forsvinden og om at opdage hvor lidt man nogle gange kender dem man elsker

David Harwood oplever sit livs værste mareridt under et besøg i det lokale tivoli. Et øjebliks uopmærksomhed, og hans lille søn forsvinder. Han og hans kone, Jan, deler sig op og leder, og han finder sin søn. Men da han vil mødes med Jan ved udgangen, er hun væk. Og der er intet, der beviser, at hun overhovedet har været der.

'Se aldrig væk' er en spændende thriller. Mysteriet om Jans forsvinden gør det svært at slippe bogen. Davids kone har ganske vist udvist symptomer på at være deprimeret, men har hun virkelig gjort skade på sig selv? Forladt sin mand og lille dreng? Eller har andre taget hende? Det er spørgsmål, som driver en frem gennem bogen.

Linwood Barclay er eminent til at skrue et mysterium sammen. Jeg har læst hans to tidligere bøger, der ligesom 'Se aldrig væk' drejer sig omkring en gåde. Forfatteren forstår virkelig at sætte læseren i gang med at gætte med stor frustration til følge. Han beskriver en almindelig familie og placerer dem så i en usædvanlig situation.

Som læser har man svært ved at komme på et tilfredsstillende svar på: ”Hvorfor og hvordan forsvandt Jan?” For ikke bare forsvinder hun, hun er også forsvundet sporløst. Der er ingen beviser på, at hun trådte ind i tivoliet, og snart begynder politiet at mistænke David for mord.

Jeg kan roligt afsløre, at spændingen i bogen bare stiger og stiger, og at Barclays mange handlingstråde til sidst samles i en tilfredsstillende knude.

Linwood Barclay er canadisk forfatter, og han lever af at skrive. Han har tidligere på dansk fået udgivet thrillerne 'Uden et ord' - som i 2008 var den mest solgte bog i England - og 'For tæt på'.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Erik Barfoed
Faustnummer
29236542
Graphic
Anne Kragelund
ISBN
9788763821957
Antal sider
411

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer