Bog

For tæt på

Af (
2011
)

Anmeldelse

For tæt på af Linwood Barclay

11 apr.11

Fængslende krimi hvor verdens ondskab kommer tæt på, og hvor fortidens synder vender tilbage

Jim Cutter bor sammen med sin kone og teenagersøn på en afsidesliggende vej med kun et nabohus. I de sidste par år har han haft sit eget havefirma, men har tidligere været chauffør for byensborgmester. Den største af hans bekymringer er økonomien, men det ændrer sig, da nabofamilien brutalt bliver skudt ned. En familie som hans egen med mor, far og en jævnaldrende søn.

Jim bliver viklet ind i opklaringen da hans søn, Derek, bliver anklaget for mordene. Jim er overbevist om sønnens uskyld og begynder at undersøge, hvad der er sket med en computer, som ikke længere er i familiens hjem. På computeren har de to drenge fundet manuskriptet til en bog. En bog som Jim genkender, men udgivet med en anden titel – og med en anden forfatter.

Flere år tidligere havde Jims kone en affære med en kollega, som senere fik stor succes med sin første og eneste bog. Den samme bog der lå på en gammel computer ejet af en studerende, som begik selvmord. Men kostede plagiat virkelig en hel familie huset? Eller var de slet ikke målet, men en fejltagelse?

’For tæt på’ er en spændende krimi, hvor forfatteren får læseren til at haste igennem bogen i et forsøg på at få svar på, hvad der egentlig er sket – og hvorfor. Flere spor bliver trukket frem og flettes elegant sammen. Alle medlemmer i Jim Cutters familie har hemmeligheder, men hvordan de kan resultere i et tredobbeltmord er et mysterium.

Jeg var meget begejstret for forfatterens første bog på dansk – ’Uden et ord’ – og har siden ventet med spænding på hans næste bog. ’For tæt på’ er en bog, der er svær at lægge fra sig. Forfatteren bruger almindelige mennesker, som han placerer i ualmindelige situationer, og man føler med Jim. Bogen viser, at ens handlinger, selv dem begået i den bedste mening, kan have vidtrækkende konsekvenser.

Linwood Barclay er canadier og har i flere år arbejdet som journalist og er desuden forfatter til en række skøn- og faglitterære bøger. ’Uden et ord’ er kåret som årets mest solgte bog i England.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Erik Barfoed
Faustnummer
28683693
Graphic
Anne Kragelund/Shutterstock
ISBN
9788770791151
Antal sider
391

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer