Bog

Uden et ord

Af (
2010
)

Anmeldelse

Uden et ord af Linwood Barclay

12 apr.10

Spændende krimi, hvor siderne vender sig selv, og hvor et 25-årigt mysterium om en families forsvinden skal løses – uanset prisen.

Som 14-årig vågnede Cynthia op i et tomt hus. Hendes mor, far og bror var sporløst forsvundet fra familiens hjem, og 25 år senere ved hun stadig ikke, hvad der skete. Blev de bortført, myrdet? Forlod de hende frivilligt, og hvis de gjorde – hvorfor?

Det er spørgsmål, som Cynthia håber endelig at få svar på, da et tv-program laver en opfølgning på sagen. Bogens hovedperson er Cynthias mand Terry. Efter udsendelsen er blevet vist, kommer Terry en dag hjem og finder sin chokerede kone i køkkenet. Hun fortæller, at en mand har ringet med en besked fra hendes familie – de tilgiver hende for det, hun har gjort. Kort efter dukker Cynthias fars hat op i familiens aflåste hus. I et storcenter er hun også overbevist om, at hun ser sin bror.

Terry ved ikke, hvad han skal tro. Bilder Cynthia sig noget ind? Har hun selv placeret hatten? Det lyder vanvittigt, men det gør alternativerne også.
Historien gøres endnu mere interessant ved at der er indsat samtaler mellem en mor og hendes søn. De kunne godt være Cynthias familie – men hvorfor lyder det som om de vil gøre hende fortræd?

Jeg var meget begejstret for denne velskrevne, spændende krimi. Jeg forstår udmærket, at bogen alene i Tyskland har solgt over en halv million eksemplarer, for mysteriet om Cynthias familie er virkelig fængslende. På den ene side kan man som læser ikke tro, at de rent faktisk forlod hende. På den anden er der meget, som peger i den retning.

Jeg var meget langt inde i bogen - hvis ikke tæt på slutningen - før jeg begyndte at få en ide om, hvad der foregik. Der er mange spørgsmål, som skal besvares, og man følger ivrigt med Terry, mens han kæmper for at finde ud af, hvad der sker omkring ham og hans lille familie.

Linwood Barclay er canadier. Han har arbejdet som journalist og har skrevet en række skøn- og faglitterære bøger. ”Uden et ord” er hans første bog på dansk og er desuden hans store gennembrud. I England var bogen den mest solgte i 2008.

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Marie Louise Valeur Jaques
Faustnummer
28184549
ISBN
9788770790314
Antal sider
300

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer