Bog

Stjerne uden land

Af (
2008
)

Anmeldelse

Stjerne uden land af Pia Tafdrup

27 okt.08
AfPernille Lisborg
Skribent

Fantastisk roman om kærlighed, passion, kunst, selvstændighed, afhængighed, glæde, sorg, liv og død

Hun bliver bare bedre og bedre! Jeg var ret vild med Pia Tafdrups første roman fra 2004 "Hengivelsen". Men nu er jeg helt solgt! 

"Stjerne uden land" er en fantastisk roman. Historien er ind imellem åndeløst spændende som en krimi, den er dragende og sansemættet som en kærlighedsroman, og den er smuk og poetisk som et digt. Samtidig er den så godt skrevet, at den er umulig at lægge fra sig.

Romanen handler om fotografen Andreas Falkenland, en kunstnerisk og meget dygtig fotograf. Eller det vil sige, den handler indirekte om ham, for den handler om kvinderne omkring ham:

Sonja, Andreas´ første kone døde af kræft for 22 år siden. Hun var hans store kærlighed, og de nåede kun at kende hinanden i tre år. Andreas har mange billeder af Sonja. Selvfølgelig billeder han selv har taget. Og så har han gemt hendes tøj og hendes smykker.

Vera, som var maler og sammen med Andreas i to år. Hendes historie er i bogen repræsenteret ved Veras dagbog, der er skrevet fra juli 1999 til september 2001. Vera efterlod sin dagbog, da hun forlod Andreas og Danmark og rejste om på den anden side af jorden.

Rebecca er den unge kvinde, der udløser denne fortælling. Hun har mødt Andreas tilfældigt i et fly til Barcelona. Andreas græd, da han så Rebecca. Hun ligner Sonja, og hun kommer til at ligne hende mere og mere igennem historien.

Den sidste kvinde, romanen handler om, er Sophia. Sophia er journalist, og hun bor i lejligheden under Andreas. De er gamle venner, og det er Sophia, der fortæller hele historien. Sophia har nemlig kendt både Sonja, Vera og nu Rebecca. Efter Sophia har fortalt denne historie, er hendes liv også blevet et andet.

"Stjerne uden land" er en stærk roman. Den handler om eksistentielt vigtige ting i livet; om kærlighed, passion, kunst, selvstændighed, afhængighed, glæde, sorg, liv og død. Skrevet af en digter, der i den grad kan skrive epik!

Gyldendal, 2008. 323 sider.

Se Litteratursidens forfatterportræt
Læs også anbefalingerne af Hengivelsen, Dronningeporten og Springet over skyggen

Lån bogen på eller

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
27434770
ISBN
9788702072303
Antal sider
323

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser