Bog

Pippa Lees mange liv

Af (
2009
)

Anmeldelse

Pippa Lees mange liv af Rebecca Miller

08 jun.09

Bjergtagende tour de force i et kvindesind! Rebecca Miller og Pippa Lee er absolut et bekendtskab værd, især hvis man sætter pris på Siri Hustvedts forfatterskab.

På overfladen er Pippa Lee den perfekte hustru, mor og værtinde med styr på dagligdag og fest – men samtidig med en aura over sig af noget mystisk og udefinerbart anderledes.

Som 50-årig flytter Pippa sammen med sin 30 år ældre mand, forlæggeren Herb Lee, til Marigold Village, også kaldet Rynkeby og Himlens forgemak! Som den yngste beboer i dette gammelmandsparadis, begynder hun at mærke en indre desperation, hvilket giver sig udslag i symbolladede drømme og natlige eskapader.

Da Pippa samtidig begynder at tænke tilbage på sin barndom og ungdom afsløres hendes livs hemmeligheder gradvist. Hun var meget ung, da hun blev gift med Herb og lidt efter lidt forstår man Pippas desperation. Man får en fornemmelse af, hvordan den unge Pippa simpelthen er blevet opslugt og (næsten) tilintetgjort af den karismatiske Herb, hans liv og omgangskreds af sofistikerede kunstnervenner. Og nu hvor Herb er ved at blive indhentet af alder, begynder Pippa efterhånden at føle sig mere og mere fremmedgjort i sit liv og ægteskab.

Hvem er Pippa Lee egentlig? Og er hun ægte?

Jeg må sige at jeg virkelig nød at lade mig opsluge af denne intelligente, alvorlige og dog humoristiske lille roman. Historien er delt op i korte kapitler og sproget er både mundret og flydende, men også poetisk blomstrende, så man bare læser i et væk. Mens jeg læste kom jeg uvilkårligt til at tænke på én af mine yndlingsforfattere, Siri Hustvedt – så altså automatisk blåstempling herfra til Rebecca Miller! Min eneste anke er, at der godt kunne have været mange flere sider, så min læserus kunne have varet lidt længere.

Rebecca Miller er datter af selveste Arthur Miller (men dog ikke Marilyn Monroe) så hendes kreative åre og inspiration kommer ikke fra fremmede. Hun er både instruktør, forfatter og skuespiller og desuden gift med skuespilleren Daniel Day-Lewis. Sådan!

’Pippa Lees mange liv’ er nyligt filmatiseret med en del kendte stjerner bl.a. Julianne Moore og lækre Keanu Reeves og med Rebecca Miller selv som instruktør. Jeg forestiller mig, at det er blevet en både sjov, eftertænksom og interessant film.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Ellen Boen
Faustnummer
27737560
Graphic
Imperiet
ISBN
9788711432723
Antal sider
238

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer