Bog

Linda og Valentin: Shingouzlooz Inc.

Af (
2020
)

Anmeldelse

Shingouzlooz Inc. af Lupano og Lauffray

29 sep.20

Christin og Mezieres er for længst stoppet med deres fantastiske serie om Linda og Valentin, men andre tegnere og manuskriptforfattere har fået lov til at videreføre serien. Denne fortolkning og hyldest er ovenud vellykket.

Ligesom det har været tilfældet med bl.a. serierne 'Splint og Co.' og 'Lucky Luke', hvor man har udgivet ekstraordinære eventyr med hovedpersonerne udenfor deres egentlige serier, kommer nu endnu en selvstændig historie med de nok så kendte Linda og Valentin.

Første fortolkning af universet kom i 2016 med titlen Jakolassens rustning og var mildest talt temmelig anderledes end originalerne. Dette album er mere ”normalt”, og resultatet er både særdeles tilfredsstillende men formår egentlig også at føje nøje dimensioner til et ellers velkendt univers.

Manuskriptforfatteren Lupano kender man allerede på dansk med serien Gamle gubber, og tegneren Lauffray har ligeledes fundet vej til det danske marked med serien 'Long John Silver'.

Rumtidsagenterne Linda og Valentin ankommer til et ferieparadis på en tilsyneladende banal mission for at arrestere robotten Mr. Zi-pone, der er sigtet for overtrædelse af ikke mindre end 378 overtrædelser af internationale skatte- og bankregler. Opgaven tager dog en faretruende drejning, da først de tre Shingouzer dukker op, og robotten mister bl.a. sine to hoveder.

Shingouzerne har oprettet et selskab, der udforsker den skattefrie del af rummet i tid og sted, naturligvis med fortjeneste for øje, men de har beklageligvis tabt selskabet i kortspil til den berygtede Sha-oo, planetslugeren. Ved at sende en sonde tilbage til jorden før menneskene kom til, ejede Shingouzerne derfor jorden og alle dens nuværende beboere, og pludselig er hele jordens fremtid på spil.

Linda og Valentin kender vel stort set alle, der bare har en lille smule kendskab til tegneserier, og serien er med rette blevet betegnet som verdens bedste af både anmeldere og læsere.

Denne selvstændige hyldest er som nævnt særdeles vellykket, og selvom nogle måske vil rynke på næsen af Lauffrays streg sammenlignet med originalerne, så er det faktisk et rigtig flot og appetitligt album. Historien og plottet er måske lige lovlig kringlet, men det hele hænger fint sammen, og tilmed bliver der plads til både humor og en del samfundskritik.

Alt i alt et glimrende album, som fuldt ud lever op til målsætningen: At hylde og respektere nogle af de helt store figurer fra tegneserieverdenen, og det nye makkerpar vil faktisk være ovenud velegnede til en eventuel fortsættelse af serien.

Bogdetaljer

Secondary title
Et ekstraordinært eventyr med Linda og Valentin
Forlag
Cobolt
Oversætter
Jens Peder Agger
ISBN
9788770858410
Antal sider
56

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer