Bog

Kvinden i plastic

Af (
2011
)

Anmeldelse

Kvinden i plastic af Kjell Ola Dahl

08 maj.11

’Kvinden i plastic’ er en spændende og velskrevet krimi og dødsensfarlige mænd og deres kvindelige ofre.

Frank Frølich fra drabsafdelingen i Oslo inviteres til 40 års fødselsdag hos sin gamle barndomsven Karl Anders. Her møder han helt overraskende den selv samme kvinde, han dagen forinden har anholdt for narkotikabesiddelse. Det viser sig at kvinden er Karl Anders kommende hustru Veronika.

Dette møde sætter Frølich i et svært dilemma, et dilemma han også var i 20 år tidligere, hvilket gjorde at hans og Karl Anders’ veje skiltes. For hvor langt skal man gå for venskabets skyld?

Samtidig forsvinder en sort udvekslingsstuderende på mystisk vis, og en udenlandsk mand, der har forbindelse med Karl Anders’ tilkommende hustru Veronica, overvåges konstant på mistanker om organiseret tyveri og hælerier. Alle disse sager fra Oslos underverden synes at kulminere den selvsamme uge. Frølichs kollega Gunnarstranda kaldes hjem fra ferie og sætter gang i efterforskningen.

Dette er mit første bekendtskab med Kjell Ola Dahl, og ’Kvinden i plastic’ er den femte i serien. Krimien kan sagtens læses uden kendskab til de første krimier. Jeg var bare så godt underholdt. Der er tale om en helt traditionel skandinavisk krimi, lige dele politiarbejde og lige dele privatliv.

Kjell Ola Dahl formår at opbygge en meget troværdig stemning, Og selvom der er mange tråde, der flettes ind i hinanden, samles det hele elegant til sidst. Krimien er effektivt og professionelt skruet sammen og selvom Gunnarstranda og Frølich er krimi stereotyper, gør det ikke noget. Jeg holder meget af den brovtne og højtråbende kommissær Gunnarstranda (Frost typen), og han og hustruen Toves forhold er så humoristisk beskrevet. Frølich bliver udsat for hårdt pres fra alle sider og de personlige dilemma han befinder sig i fungerer rigtig godt. Til sidst i romanen smides der en bombe, en rigtig teaser… tror du, jeg glæder mig til den sjette i serien?

Nemlig, men først skal jeg lige læse de fire første.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Ilse M. Haugaard
Faustnummer
28714130
Graphic
Henrik Koitzsch
ISBN
9788770535533
Antal sider
280

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer