Bog

Den fjerde røver

Af (
2006
)

Anmeldelse

Den fjerde røver af Kjell Ola Dahl

11 dec.06

Et røveri går galt og ender med mord. Et tip til politiet giver tre navne, men et vidne har set fire røvere. Der er meget, der skal opklares i denne komplicerede norske politiroman.

Under en politiaktion redder kriminalassistent Frank Frølich en kvinde fra politiets skudlinje. Kort efter møder han den smukke og hemmelighedsfulde Elisabeth igen - hvorvidt det er tilfældigt må Frølich senere fundere over. En ting er helt sikkert, han falder for hende med et brag, der hurtigt udvikler sig til en besættelse. Det bliver et kompliceret bekendtskab, da Elisabeths bror, der flere gange har været i politiets søgelys, viser sig at være involveret i et røveri, der ender med, at en sikkerhedsvagt bliver dræbt.

Den bidske storrygende kriminalkommissær Gunnarstranda står for opklaringen, og bliver rasende, da han opdager, at Frølich, som er hans assistent, pludselig står i efterforskernes søgelys. Frølich må erkende, at han er inhabil i sagen, og bliver sendt hjem på afspadsering, men han kan ikke slippe sagen. Og da Elisabeth forsvinder sporløst, gør han alt for at finde hende igen. I hans søgen dukker der flere og flere ting op om hans hemmelighedsfulde kærlighed. Sagen udvikler sig hastig og får hurtigt mange vinkler, og Frølich kommer til at betale en høj pris, der både får personlige og professionelle konsekvenser.

Der er mange sårede følelser, når kærlighed gør blind, og tilliden bliver sat på prøve i Kjell Ola Dahls velskrevne klassiske politiroman. Romanens udførlige personskildringer og dialoger gør historien stærk. Man følger både Frølich og Gunnarstranda privat og på job. "Den fjerde røver" er bygget op på bedste vis, hvor sagen bliver mere og mere kompliceret i takt med at flere og flere uklarheder dukker op. Først til allersidst falder brikkerne på plads.

"Den fjerde røver" er Kjell Ola Dahls fjerde roman om makkerparret Frølich og Gunnarstanda. Bøgerne kan fint læses selvstændigt, selvom man selvfølgelig går glip af noget de to hovedkarakters forhistorie. Kjell Ola Dahl har tidligere skrevet "En lille gylden ring", "Manden i vinduet" og "Lille soldat", som alle handler om Frølich og Gunnarstanda.

Oversat af Lindegård Henriksen. Modtryk, 2006. 294 sider. 

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Faustnummer
26498732
ISBN
9788770530248
Antal sider
294

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer