Bog

Lille soldat

Af (
2005
)

Anmeldelse

Lille soldat af Kjell Ola Dahl

09 jan.06

Spændende og velskrevet norsk politiroman, hvor en tilsyneladende oplagt sag viser sig at have spor til den norske underverden og til tvivlsomme ulandsprojekter i Afrika.

For tredje gang kan danske krimilæsere stifte bekendtskab med det umage makkerpar Gunnarstranda og Frølich. Den ene er storryger og kæfter op, mens han fornærmer alt og alle, mens den anden går stille med dørene og ender med at charmere den ellers umodtagelige kvindelige journalist, som sætter hele sagen i gang.

I en parkeringskælder finder journalisten Lise Fagernes en ung død kvinde. Det ser ud til at være en narkoman, som har fået en overdosis, men den garvede politimand Gunnarstranda aner uråd. Han trodser sine foresatte og en række uskrevne regler og kommer derved på sporet af den døde kvindes forbindelse til en kenyansk forskningsstipendiat i Norge og til virkelig ufine ulandsprojekter i Afrika.

Gunnarstranda og Frølich bevæger sig dybere og dybere ned i den norske underverden, og Frølich må tage til Kenya i et forsøg på at finde sagens rette sammenhæng. Det gør Lise Fagernes også, men hun tænker kun på at skrive sensationelle artikler til sin avis. Det er ved at koste hende livet, men Frølich viser sig som en hædersmand, og til sidst falder alt på plads - både sagen og romancen.

Kjell Ola Dahl skriver gode, traditionelle krimier i den nordiske stil. D.v.s. at man ud over at følge opklaringen også følger med i politifolkenes privatliv. Det er derfor en fordel at læse Kjell Ola Dahls charmerende og småsludrende romaner i rigtig rækkefølge, for så får man hele udviklingen på hjemmefronten med. Han har tidligere skrevet "En lille gylden ring" (2001) og "Manden i vinduet" (2004).

Oversat af Ole Lindegård Henriksen. Modtryk, 2005. 286 sider. Kr 299,-

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Ole Lindegård Henriksen
Faustnummer
28650698
ISBN
9788773949504
Antal sider
283

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer