Bog

Kampen om lykken

Af (
2020
)

Anmeldelse

Kampen om lykken

25 jun.20

Vi bryster os af undersøgelser, der viser, vi er verdens lykkeligste, men har vi styr på, hvad lykken er for en størrelse? Denne antologi giver en række interessante svar.

Lykkebegrebet er ikke entydigt, og det har i hvert fald udviklet sig over tid, hvad Brinkmann viser i bogens første kapitel om lykkens idéhistorie. Fra antikkens opfattelse af, at lykken er noget, man skal leve op til, over modernitetens opfattelse af at man skal opleve, til nutidens – postmodernismens - forståelse af, at lykken er noget, der skal udleves.

En række forskere indenfor psykologi, filosofi, teologi og litteraturvidenskab gennemgår videnskaben om lykkebegrebet. Det kan være en diskussion af rimeligheden i at kvantificere lykken med lykke- og trivselsmålinger eller af lykke i forhold til væsentlige emner som fødsel, død og kedsomhed. Der er også afsnit om lykkebegrebet i forhold til samfundet. Retten til at stræbe efter lykken er jo direkte indskrevet i fx den amerikanske uafhængighedserklæring. For ikke at forglemme kommercialiseringen af lykken, hvor der nu om stunder er en hel industri af selvhjælpsbøger, og jeg skal komme efter dig.

Det er interessant, men ikke lettilgængelig, læsning, hvor vi kommer ud i alle krinkelkroge af emnet på universitetsniveau.

Bogdetaljer

Forlag
Klim
Faustnummer
48047815
ISBN
9788772044699
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer