Bog

Guldtårnet

Af (
2018
)

Anmeldelse

Guldtårnet af Holly Black og Cassandra Clare

21 jan.19

Forrygende afslutning på Magisterium, hvor spændingen er tilbage på højeste niveau og tempoet racer afsted. De to forfatterinder har skrevet en virkelig vellykket finale.

Det er trist at skulle sige farvel til Callum, Tamara og de andre, men med en lidt åben slutning kan vi jo håbe på nyt fra universet og deres næste skole. Det kunne sagtens give en dejlig ny læseoplevelse.

Callum vender tilbage til sit femte år på Magisterium, og han er mildest talt ikke populær efter at have været skyld i Aarons død. Heldigvis er Tamara stadig hans ven, og også Jasper og Gwenda begynder at tro på, at Callum ikke er deres fjende. Da Alex Strike vender tilbage som kaos-fortæret, er det kun Callum, der kan tage kampen op mod ham, da han er Magisteriums eneste makar. Det bliver ikke en nem opgave, men heldigvis får han hjælp fra uventet side.

Magisterium er en rigtig god klassisk fantasy serie med fokus på de godes kamp mod de onde, venskab og kampen på liv og død. Den lidt kiksede dreng Callum bliver helt uforvarende udpeget til at være helten, og efterhånden som historien udspiller sig, udfylder han helterollen bedre og bedre og ender faktisk med at leve helt op til rollen. Callums få, men til gengæld trofaste til døden venner forbliver loyale gennem hele serien og hjælper ham med at udfylde hans plads i historien.

Sproget er let tilgængeligt, og bøgerne er korte, så serien går derfor langt ned i alder og kan læses af fantasyelskere fra tolv år og op. Selvom 'Magisterium' er velegnet til de helt unge, har jeg nydt fortællingen gennem de fem bøger, og jeg kan også anbefale dem til unge og voksne fantasylæsere.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Oversætter
Mette Skot Perschke
Faustnummer
45959074
ISBN
9788771054385
Antal sider
220

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer