Bog

Bronzenøglen

Af (
2016
)

Anmeldelse

Bronzenøglen af Holly Black og Cassandra Clare

12 jan.17

Venskab, magi og kampen mellem det gode og det onde er omdrejningspunktet i ’Bronzenøglen’, som er tredje del af Magisterium-serien. Klassisk fantasy når det er bedst.

Jeg er kæmpestor fan af Harry Potter og ’Magisterium-serien’ er det tætteste jeg kommer på bøgerne om min ynglings troldmand, uden at de virker som efterligninger eller omskrivninger. De har deres helt eget handlingsforløb og univers, og jeg er begejstret for begge dele. Universet er unikt, hvilket ellers kan være svært i en tid med rigtig mange fantasyudgivelser, og det fungerer virkelig godt med skolen under jorden.

Call, Tamara og Aaron skal begynde på deres tredje år på magernes skole, Magisterium. Året starter med en fest, hvor de tre venner bliver hyldet som helte sammen med Calls far. De har nemlig en gang for alle overvundet dødens fjende, Constantine Madden. Men har de nu også det, eller lever hans sjæl stadig videre i Call? Det er det store spørgsmål. Under festen mister en elev livet, og Call og Aaron, der begge er Makarer, magere der kan kontrollere kaosmagi, tager del i jagten på morderen. Det er sjældent, at der er to store Makarer i en generation, men det skal snart vise sig, at der er endnu en, og den tredje er ikke på de godes side. Det er svært for de tre venner at regne ud, hvem de kan stole på. Efter en forrygende jagt lykkes det Call og Aaron på et hængende hår at fange fjenden og selv at overleve.

Bogen er sprængfyldt med handling fra start til slut, så siderne vender sig selv. Historien er virkelig velskrevet i et flydende og meget beskrivende sprog, der gør den velegnet også til de yngre læsere af klassisk fantasy. Personerne er realistiske og tydelige, de kunne være dine egne klassekammerater og lærere. Plottet er også meget vellykket, og det giver plads til flere eventyr med de tre venner i de efterfølgende to bind. Bogen er desuden meget flot og skal nok tiltrække fantasylæsere i alle aldre. Forsiden er virkelig pæn, men der er også gjort rigtig meget ud af første opslag og titelsiden, og der er fantastiske blyantstegninger ved starten af hvert kapitel. Kombineret med de tykke sider og den gode typografi er det en rigtig lækker bog.

Jeg vil anbefale ’Magisterium-serien’ til alle, der elsker en god, klassisk fantasyfortælling. Den er så velskrevet og spændende, at både børn og voksne vil få en rigtig god læseoplevelse. Jeg glæder mig meget til fjerde bind, og jeg synes, der er alt for lang tid, til den udkommer i 2018.

Bogdetaljer

Forlag
Alvilda
Oversætter
Mette Skot Perschke
Faustnummer
52793289
ISBN
9788771054347
Antal sider
250

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer