Bog

Glasvinge

Af (
2018
)

Anmeldelse

Glasvinge af Katrine Engberg

12 jun.18
AfRikke Bødker
Skribent

Bragende god krimi med Jeppe Kørner og Anette Werner, som jager en morder, der efterlader sine lig i Københavns springvand.

Et lig af en kvinde ligger i storkespringvandet en tidlig morgen. Mærkeligt nok er der ingen spor af blod, liget er blevet skamferet og drænet for blod, inden det blev smidt i springvandet. Kørner og hans nye makker Falck arbejder sammen og bliver ført ind i psykiatriens verden på godt og ondt. De følger flere spor, efterhånden som der dukker flere lig op i springvandene. Meget peger i retning af bostedet Sommerfuglen, hvor man behandler psykisk syge.

Werner er på barsel og kører sin egen efterforskning sideløbende og ringer ofte til Körner for at høre spændende nyt. Körner har fået ny makker, mens Werner er på barsel. Kollegaen Falck er noget ældre, og de supplerer ikke hinanden så godt. Werner er mere moderne i sin tilgang.

Romanen er rigtig spændende med en høj spændingskurve, som stiger støt. Den er uhyggelig, og samtidig virker plottet troværdigt, og bogen er svær at lægge fra sig. Først når alle tråde er samlet og sidste punktum er sat, kan der gives slip.

’Glasvinge’ finder sted på kendte steder i København, og derfor føler man sig hjemme, og plottet fremstår troværdigt. Det er Engbergs tredje bog om makkerparret, og de bliver bare bedre og bedre, og læseren får ny viden undervejs. Ud over at romanen er rigtig velskrevet og interessant, kan man fornemme, at Engberg har lavet et stort researcharbejde forud for skrivningen. Romanen har derudover en rigtig flot forside, som inviterer læseren indenfor.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Faustnummer
53975542
ISBN
9788772001999
Antal sider
354

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser