Bog

Et forjættet land : kriminalroman

Af (
2018
)

Anmeldelse

Et forjættet land af Mari Jungstedt

05 mar.18

Anden del af Jungstedts nye krimiserie fra Gran Canaria er både spændende og interessant og krydret med historien om de skandinaviske charterturisters indtog i halvtredserne.

Første del af Mari Jungstedts Gran Canaria-serie var lidt træg, men nu er der for alvor kommer gang i spændingen. Det fungerer fremragende, at historien indeholder to sideløbende forløb med et halvt århundrede imellem, og det er både informative og triste oplysninger fra fortiden, der kommer frem.

Spændingen holder til sidste kapitel, og plottet er godt skruet sammen. Jeg havde ikke fat i den skyldige, selvom jeg undervejs havde flere mistænkte. Personerne – især Sara Moberg, som er journalist og skriver for de norske og svenske blade og aviser på Gran Canaria, og Christian Wede, tidligere politimand og nu ansat på den svenske ambassade på stedet, fremstår væsentlig skarpere her i anden del af serien, og de kryber efterhånden ind under huden på læseren. ’Et forjættet land’ er væsentlig mere barsk end forfatterens tidligere udgivelser, og der sker flere både voldsomme og blodige mord blandt svenskere, der er bosat på øen. Samtidig finder flere attentater sted, og Sara og Christian begynder efterhånden at se en sammenhæng mellem episoderne i nutiden og lignende episoder i fortiden.

Bogen er velskrevet og med et lettilgængeligt sprog, så den er rimelig hurtig læst. Alligevel rumsterer handlingen stadig i mit hoved, måske fordi jeg selv er charterturist, og dermed har fået noget at tænke over. Vi har som turister en tendens til at glemme, hvad det har kostet lokaliteternes befolkning at blive invaderet.

Jeg vil anbefale bogen til krimi elskere af alle slags, den er virkelig intens og spændende, og jeg glæder mig meget til flere bøger i serien.

Bogdetaljer

Forlag
People'sPress
Oversætter
Kamilla Jørgensen
Faustnummer
53831273
ISBN
9788772000312
Antal sider
300

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer