Bog

Du går ikke alene

Af (
2016
)

Anmeldelse

Du går ikke alene af Mari Jungstedt

12 jul.16

Flere små piger forsvinder sporløst, og politiet har ingen spor at gå efter. Spændingen holder til sidste side i Jungstedts fængslende krimi.

Mari Jungstedt har skrevet endnu fantastisk spændende krimi - og så er den ovenikøbet kun på 243 sider, hvilket kan være befriende ind imellem de lange og meget ordrige krimier, der udkommer for tiden. Der er ikke meget udenoms pjat og landskabsbeskrivelser i ’Du går ikke alene’. Det er rå handling på hver eneste side, og historien fanger fra første sætning. Plottet er rigtig godt skruet sammen, og jeg havde ingen ide om gerningsmand eller grundlag for bortførelserne.

Efterforskningsleder Karin Jacobsson fra Visby politi er fuldstændig på bar bund i en sag om en forsvunden 3-årig pige. Pigen var alene et øjeblik og var pludselig sporløst forsvundet. Forældrene og politiet er bange for, at tiden rinder ud, men pludselig er pigen tilbage på det samme sted, hvorfra hun forsvandt. Desværre siger hun intet om, hvad der er sket, uanset hvor meget eller hvem, der forsørger at få hende til det, og så forsvinder en anden lille pige. Sideløbende med sagen om de forsvundne piger følger vi den sygemeldte politiinspektør Anders Knutas, der er ude for flere mærkværdige og skræmmende episoder, der omhandler både døde dyr og lurende personager i mørket.

Det fungerer godt, at man hører om Anders Knutas og hans underlige oplevelser ind imellem sagen om de forsvundne piger. Spændingen intensiveres på begge planer, og slutningen er fuldstændig uventet og nærmest chokerende. En rigtig pageturner, der er hurtigt læst. Både på grund af det flydende og lettilgængelige sprog, men bestemt også fordi, den er meget svær at lægge fra sig. Meget anbefalelsesværdig krimi, som kan læses uafhængigt, men jeg ville dog foretrække at læse de foregående bøger i serien først. De fleste er rigtig spændende, og det er rart at kunne følge Karin Jacobsson, Anders Knutas og alle de andre fra starten.

Vil man gerne læse andre svenske krimier, vil jeg anbefale Viveca Stens Skærgårdskrimier om kriminalinspektør Thomas Andreasson og hans veninde Nora Linde.

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Oversætter
Kamilla Jørgensen
Faustnummer
52449901
ISBN
9788771599145
Antal sider
243

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer