Bog

Eksodus

Af (
2018
)

Anmeldelse

Eksodus af Zornig og Lindholm

19 apr.18

Et vanvittigt skræmmende plot om et terrorangreb på Danmark pakket ind i forfatternes trang til at fortælle udsatte menneskers historier i alt for mange detaljer.

Vores kendte hovedperson fra de tidligere bøger i serien, Malene Jørgensen, er nu formand for det nystiftede parti ’Bæredygtig fremtid’. Sammen med sin brogede flok i partigruppen arbejder hun benhårdt på at komme til magten i Folketinget, koste hvad det vil. En tidlig morgen i Valby udløses en bombe, da en fremtrædende politiker tager sin cykel på arbejde. Herefter eskalerer handlingen, og det ender med, at der indføreres undtagelsestilstand i Danmark. Så begynder eksodus – udvandringen.

Lige præcis det – koste hvad det vil – er der hvor jeg står af i denne bog. Malene Jørgensen, en Fucking Bitsch fra Nakskov er hendes gennemgående motto i bøgerne, er altså for meget! Selv efter en gruppevoldtægt, der er så voldsom, at hun knapt kan gå, og underlivet er ødelagt, fortsætter hun sin valgkamp og skider på alle andre for at tilrane sig magt.

Jeg bliver omtrent lige så irriteret på hendes mand Mathias Zobel, der har været ude for en ulykke, og sidder bitter og sur i sit og Malenes fælles hjem i Køge på grund af eftervirkningerne fra ulykken. Men så flyver han til London sammen med en anden kvinde og har sex på hotellet, selvom han knap nok er ved bevidsthed.

Der er så megen fornedrelse, utroskab, ondskab, vrede og stereotype fordomme, at jeg ikke kan se den ellers ret gode terrorhistorie for skoven af unødvendige betragtninger. Det er ærgerligt, da det kunne have været en rystende, debatskabende og meget spændende krimi.

Fans af de tidligere bøger, ’Bundfald’ og ’Arkimedes’, vil sikkert læse bogen. Noget der ligner findes ikke helt, men et bud kunne være Stieg Larssons bøger om Lisbeth Salander eller Anne Holts 'Det der er mit'. Endelig er der Emilie Schepps bøger om anklageren Jana Berzelius, der også har en dyster fortid.

Bogdetaljer

Forlag
Politikens Forlag
Faustnummer
54056117
ISBN
9788740037333
Antal sider
0

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer