Bog

Arkimedes

Af (
2017
)

Anmeldelse

Arkimedes af Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

20 jun.17

Romanen er som et langt tilbageholdt åndedræt, mens man venter på en uundgåelig eksplosion. Zornig og Lindholm har skrevet endnu en spændingsbog med stof til eftertanke.

Malene er er mønsterbryder og nu på toppen af sin karriere efter en traumatisk barndom i Nakskov. Vi møder hende igen efter hændelserne fra første bog i serien, ’Bundfald’, hvor hendes bror døde, og hun var med i selvtægts-gruppen ”De brændte børns familie”.  Hun er nu blevet udpeget som direktør for organisationen Hjælp Barnet, men hendes fortid fra Lolland, der var præget af vold, misbrug og svigt, forfølger hende stadig. Finansmanden Valentin findes myrdet, og sporene på gerningsstedet peger mod Malene. Hun er uskyldig, men kan ikke bruge sit alibi, fordi det involverer en minister.

Malene opdager snart, hvem der er efter hende, og hun må søge hjælp i sit gamle netværk og den fortid, hun har forsøgt at lægge bag sig. Det turbulente kærlighedsforhold hun har til Mathias Zobel, der netop er hjemvendt fra sit eksil i Costa Rica, gør hende sårbar. Det viser sig, at hun faktisk elsker Mathias, noget der er fjernt for den ellers kontrollerede Malene.  Mathias bliver imidlertid hvirvlet ind i Operation Arkimedes. En operation der skal redde Danmarks velfærdssamfund fra et kollaps. Toppen af dansk erhvervsliv og andre indflydelsesrige personer mødes på luksuriøse omgivelser på den lille privatejede ø Stenø. Den er ejet af Valentin, og han får unge smukke piger og drenge fra børnehjem til at betjene de besøgende på øen.  Malene og Mathias vil sammen infiltrere dette. De trækker på netværk og bekendte, men det sætter voldsomme kræfter i bevægelse, som de ikke kan styre. Deres liv er i fare, hvis de fortsætter kampen.

De utroligt mange lag, der dækker over løgne, misbrug og magtliderlighed, bliver langsomt pillet fra hinanden i denne skræmmende realistiske og spændende historie om magtmisbrug. Det hensynsløse menneskesyn Fuck or get fucked, hvor dem der har magten spiller guder, gør indtryk og giver masser af stof til eftertanke.

En særlig tak til mørk&stormy for lån af billedet på Litteratursidens Facebookside. Du kan følge designerne bag bogen på Instagram.

Bogdetaljer

Forlag
Politikens Forlag
Faustnummer
53223192
Graphic
mørk&stormy
ISBN
9788740035308
Antal sider
432

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer