Bog

Den store drøm

Af (
2003
)

Anmeldelse

Den store drøm af Susan Sallis

23 jun.03
Skribent

Mennesker mødes og sød musik opstår. Denne talemåde kan fint dække indholdet af denne hyggelige bog om julegæsterne i en gammel feriekoloni i Somerset, England.

Mark og Holly har altid holdt jul hos Marks onkel Reg i dennes feriekoloni. I år skulle have været anderledes, men Reg bliver syg, og ægteparret overtager værtsforpligtelserne for de allerede bookede gæster.

Der møder een et broget galleri af "næsten" almindelige englændere i feriekolonien. Unge og gamle, enlige og par - en blandet flok med meget forskellige udgangspunkter. Fælles for dem alle er, at de er i en overgangs- eller venteposition i livet. Der er problemer nok at tage fat på: Barnløshed, utroskab, skilsmisse, forelskelse, hustruvold med mere. Alle emner er med, dog uden at det virker alt for overvældende, da personernes problemer er med til at tegne tydelige billeder for læseren. Alle personerne gennemgår en udvikling (til det bedre) hen over juledagene i feriekoloniens fælleskab.

Problemer er der som sagt nok af, men de kan altid mildnes med "a nice cup of tea" på rigtig engelsk manér. Trods problemerne er det (livs)glæden og det positive, der er det centrale tema i bogen, hvilket følgende to citater er meget dækkende for: "Jeg vil gerne være glad, og så vil jeg også gerne have, at alle andre skal være glade". "Jeg er glad. Det er det, der tæller. At være glad. Om vi så var i Spaniens sol lige nu, kunne jeg ikke være mere glad".

Bogen viser, at ved at hjælpe og støtte hinanden kan store positive ændringer ske. To ældre meget forskellige typer forelsker sig; det barnløse ægtepar bliver gravide; gammel barndomskærlighed genopstår; rutineægteskaber får nyt liv og unge mennesker får nyt syn og mod på livet.

Smæk benene op, nyd solen og en kande isthe og hyg dig med beretningen om den lidt forfaldne feriekoloni ved juletid. Læs om de ret almindelige menneskers indbyrdes forhold og bliv godt underholdt. Er man til Juliette Mead, Angela Huth og Caroline Harvey, så vil denne bog være oplagt at læse.

 

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Faustnummer
24499146
ISBN
9788777145612
Antal sider
239

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer