Bog

Den sørgmodige buschauffør fra Alster

Af (
2020
)

Anmeldelse

Den sørgmodige buschauffør fra Alster

03 nov.20

Sjette bog i Nessers fremragende krimiserie er en stille, underfundig og seriøs krimi, hvori kommisærerne rykker udenfor politiet.

En buschauffør kommer ud for en glatføreulykke, der koster 17 teenagere og en forælder på vej på skitur livet. Efter et stykke tid modtager han mordtrusler, og en dag er han sporløst forsvundet. Efter truslerne henvender han sig til Kimlinge politi, hvor vicekriminalkommissærerne Eva Backman og Gunnar Barbarotti tager sig af sagen, som de efter chaufførens forsvinden må henlægge som uopklaret.

Fem år efter tager Backman og Barbarotti en længere orlov på Gotland, hvor Barbarotti mener at genkende den forsvundne Runge. Trods afslapning i et øde og efterårsstille Gotland, bliver nysgerrigheden alligevel vakt, og parret beslutter at lege amatørdetektiver for at få sagen klarlagt. Det er en forfriskende vinke at lade kommissærerne arbejde udenfor politiet.

*Den sørgmodige buschauffør' er en stille, underfundig og seriøs krimi af en af Nordens største krimiforfattere, der dog også med held kaster sig over andre genrer. Nesser skriver fremragende og fængslende, og for hver ny bog har jeg lyst til at genlæse hele serien.

Hvis du normalt ikke er til krimier, kan jeg anbefale at starte med at prøve Nessers øvrige forfatterskab, startende med Kim Novak badede aldrig ved Genesareth og foreløbig sluttende med Halvmorderen, der trods titlen ikke er en krimi.

Jeg havde i forbindelse med en litteraturfestival i 2019 glæden ved at være moderator for Nesser et par gange: Som privatperson er han præcis som han skriver: vidende, lun, elegant og helt nede på jorden.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Agnete Dorph Stjernfelt
Faustnummer
38202715
ISBN
9788770074018
Antal sider
327

Tema

Tema

Norsk litteratur

Norsk litteratur er lige så klar og let at blive afhængig af som det vand, der springer af kilderne i de norske fjelde.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer