Bog

Dødsmærket

Af (
2017
)

Anmeldelse

Dødsmærket af Peter James

25 apr.17

Det regnfulde Brighton skæmmes af mord og kidnapning af unge, smukke kvinder i dette velskrevne, ellevte bind i serien om kriminalkommissær Roy Grace.

Logan Somerville er ung, smuk og vellidt – og forsvundet fra jordens overflade. Kæresten, Jamie Ball, er den sidste, der hører fra hende. Og det er et opkald, hvor Logan først er bange og derefter skriger højt. Opkaldet får Jamie til straks at kontakte politiet. De kommer, men finder kun hendes bil og mobiltelefon. Logan er sporløst forsvundet. Samtidig finder et hold asfaltarbejdere et lig under en sti, der skal asfalteres. Der er kun knogler tilbage, så Roy Grace har ikke meget at gå efter. Dog finder statsobducenten et mærke på ligets pande med tre ord: DU ER DØD. Disse tre ord bliver ledetråden for Grace og holdet. Da de får et opkald fra Logans onkel, der siger, at han er blevet ringet op af Logans kidnapper, som har sagt, at niecen har netop disse ord tatoveret på låret, må de sande, at kidnapningen ikke er en enkeltstående forbrydelse. Flere lig dukker op. Og kattens leg med musen begynder.

En Roy Grace-krimi har altid flere forbrydelser, der skal opklares. Og flere forskellige synsvinkler. Det samme gør sig gældende her. Vi følger dels Grace og teamet, der er presset på tid og ressourcer, men som altid gør deres yderste, uanset hvilke private omkostninger det måtte have. Men vi følger også Logan Somerville, og hendes kvaler opleves meget nærværende, når Peter James beskriver hendes ophold i et mørkt lokale i en kisteformet ting. Det er så skræmmende godt beskrevet, at man ligefrem kan føle luften i lokalet sive bort og sulten gnave i tarmene.

Dette er virkelig en krimiserie, jeg varmt kan anbefale. Dog vil jeg lægge vægt på, at det er en serie. Hvor man i starten af serien nok kunne læse bøgerne mere eller mindre uafhængigt af hinanden, vil jeg sige, at vi nu er nået så langt, at man bør læse dem i den korrekte rækkefølge. Ikke mindst på grund af Roy Graces personlige situation: Hans kone forsvandt for elleve år siden, hun er meldt savnet og siden erklæret død. Grace er efterhånden kommet videre og har giftet sig på ny. Dog spøger Sandy stadig i baggrunden. Og denne spøgen gør, at man gør klogest i at læse de seneste 4-5 bøger i rækkefølge.

Serien kan sammenlignes med Peter Robinsons serie om Alan Banks. Her er man også i en middelstor engelsk by, med en kriminalkommissær, der trods personlige udfordringer og problemer med den øverste ledelse, formår at få sit team til at samarbejde og opklare diverse sager. Det er en solid, engelsk krimi, hvor man kan være sikker på, at underholdningen er i top og at det omfattende politiarbejde bærer frugt. 

Bogdetaljer

Forlag
Cicero
Oversætter
Pia Trøst Nissen
Faustnummer
52947588
ISBN
9788763847070
Antal sider
378

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer