Bog

Christine Falls

Af (
2009
)

Anmeldelse

Christine Falls af Benjamin Black

23 nov.09

Babyeksport fra Irland til USA med den katolske kirkes velsignelse. En slags krimi med en retsmediciner som detektiv.

Den irske forfatter John Banville, der bl.a. har skrevet ”De urørlige”, 1997 om en berømt engelsk kunsthistoriker, der var spion for russerne, skriver også under pseudonymet Benjamin Black. Denne roman fra 2006 er første del af en ny serie med patologen Quirke som hovedperson. Han arbejder i 1950´ernes Dublin som retsmediciner og undrer sig over, at hans svoger, fødselslægen Mel, fusker med dødsattesten for titelpersonen Christine Falls. Hun døde under en hård fødsel, og det gjorde barnet også.

Eller gjorte det? Quirke kommer på sporet af en babyeksport til USA og følger sporet til Boston.

Romanen er fortalt langsomt og omstændeligt, der skal lukkes mange skeletskabe op undervejs, og der er ikke alene bortførte, men også forbyttede børn, hvad der er af mine yndlingsaversioner,  så det er en kompliceret historie med mange personer. Det er en blanding af en mainstream roman og en kriminalroman, og jeg synes desværre ikke, at den er interessant eller spændende nok, hverken som det ene eller det andet.

Jeg fik ikke noget forhold til personerne, og selv om der er præcise replikker og sætninger, er den heller ikke sprogligt så original, at jeg i længden kunne frydes over det.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Bjarne Nielsen
Faustnummer
27988091
Graphic
Three Lions/Getty Images
ISBN
9788770533416
Antal sider
331

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer