Bog

Bombemageren og hans kvinde

Af (
2016
)

Anmeldelse

Bombemageren og hans kvinde af Leif GW Persson

20 apr.16

Maksimal underholdning og en god blanding af gedigen politiroman og spionthriller. Ingen mestrer så solidt og kompetent at skildre politiets og efterretningstjenestens opklaringsarbejde.

Leif GW Persson er en af de rigtig store svenske krimiforfattere, og selvom hans mange bøger ikke har opnået samme popularitet herhjemme som eksempelvis dem om Wallander og Beck, kan man altid være sikker på, han leverer god og solid underholdning. Samtidig har hans historier altid en både socialrealistisk og samfundskritisk undertone, så læsningen bliver til meget mere end blot banal tidsfordriv. Hans nye roman er bestemt ingen undtagelse, selvom den godt nok er længe om at komme i omdrejninger. Forfatteren er professor i kriminologi, så udover at være velskrivende er han tydeligvis suverænt godt inde i sit stof.

Lisa Mattei er operationsleder i det svenske sikkerhedspoliti, Säpo, og i den egenskab bliver hun bedt om at tage til England til et møde med den engelske efterretningstjeneste, MI6. Alt tyder på, at et terrorangreb er under planlægning i Sverige, og englænderne har en gerningsmand i kikkerten.

Den mistænkte er svensk statsborger af somalisk afstamning, og Lisa iværksætter nu et større apparat, der både skal overvåge den mistænkte og hans familie men også finde frem til det mulige terrormål. Efterforskningen besværliggøres af, at den somaliske familie tilsyneladende er både velintegreret og uskyldige, og at der samtidig er en hel del, der tyder på, at der indenfor Säpos egne rækker er en muldvarp, der lækker fortrolige oplysninger til terroristerne.

Ingen mestrer så solidt og kompetent som Leif GW Persson at skildre politiets og efterretningstjenestens omstændelige og tunge opklaringsarbejde, og denne bog lever bestemt op til forventningerne. Som nævnt er historien dog længe om at komme i omdrejninger, og de første næsten 300 sider er lige ved at være kedelige, inden historien så tager fart.

Slutningen, det overraskende plot og de udspekulerede vildledninger af læseren kompenserer dog for dette, og samlet set fænger historien og er tankevækkende på den gode måde.

Med de nylige terrorbegivenheder i Belgien og andre steder er Persson bog jo i allerhøjeste grad også ganske aktuel.

Oprindeligt skrevet af Arne Larsen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Allan Hilton Andersen
Faustnummer
52316154
ISBN
9788771465136
Antal sider
526

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer