Bog

Så gik den dag

Af (
1999
)

Anmeldelse

Så gik den dag af Jonas Gardell

01 maj.00
Skribent

Jonas Gardell har skrevet en tragikomisk samtidsroman om den generation som nu er i 30'erne og deres forældre.

Romanen udspiller sig i ugerne op til nytårsskiftet i sen-90'erne, vi følger en svensk familie som bl.a. består af søstrene Pia og Anna.

Pia er arbejdsløs akademiker, single "..over 30 og næsten død ... en røvsyg møgalder som desuden går for at være den bedste tid i livet".

Hendes søster Anna er gift og har to børn. Annas ægteskab hænger i en tynd tråd og hun føler sig fanget i sin rolle som husmor og i sit ægteskab med Håkan. Håkan er en mand som går meget højt op i hvad ting koster: "...Ingen kan elske et andet menneske som køber icebergsalat for seksogfyrre kroner, seksogfyrre kroner kiloet!" -det er hans livs mål ikke at blive snydt af brugsbestyreren.

Desuden følger vi Anna og Pias mor og Håkans far, Henning. Moderen er gymnasielærer, enke og noget nervesvækket for ikke at sige skør. Henning er hermit, hvis eneste indhold i livet er at skrive læserbreve.

Vi følger disse mennesker i nogle uger og det bliver klart for os, at de alle er småpsykotiske, vrede, skuffede og især: ensomme mennesker, hvilket egentlig vil sige: ganske normale.
Bogen er dog ikke helt trøstesløs, vi ser til sidst et glimt af håb for disse mennesker på vej ind i det nye årtusind.

Romanen er god, men den giver ikke et dybtgående billede af personerne, de er og bliver karikaturer, hvilket nok er tilsigtet fra forfatterens side.

Men, den giver trods alt et meget rammende tidsbillede og man kan ikke læse den uden et smil eller to.

Tiderne Skifter, 1999. 165 sider.

BogWeb - 1. maj 2000

Bogdetaljer

Forlag
Tiderne Skifter
Faustnummer
22603477
ISBN
9788774458289
Antal sider
165

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer