24 feb.21

Bogliste

USA i krig

Bøger på listen

Vi er kortvarigt smukke her på jorden

En poetisk og stærk roman om en søn, der prøver at blive set og hørt af sin mor, men også at forstå denne kvinde, som han har elsket og hadet.
Læs mere

Forberedelse til næste liv

Den kinesiske, illegale immigrant Zou Lei søger i New York en vej ud af håbløsheden gennem hårdt arbejde i usle køkkener og ved styrketræning. En dag møder hun den psykisk syge…
Læs mere

Marchen

Af E. L. Doctorow

Marchen

Fremragende roman, der udspiller sig i slutningen af den amerikanske borgerkrig og følger krigens spor både geografisk og menneskeligt.
Læs mere

Max, Mischa & Tet-offensiven

Johan Harstad har skrevet den store amerikanske roman om at føle sig hjemme og om at blive kunstner. Den er så ægte og levende, at man nærmest flytter ind i mammutværket.
Læs mere
Modets røde kokarde

Modets røde kokarde

Af Stephen Crane

Modets røde kokarde

Verdenslitteraturens første realistiske krigsskildring, skrevet af en ung forfatter i 1894, som ikke selv havde været i krig - bogen, som blev en opsigtsvækkende bestseller i…
Læs mere

Borte med blæsten

Af Margaret Mitchell (f. 1900)

Borte med blæsten

Slægts- og kærlighedsroman fra de amerikanske sydstater under borgerkrigen om den omsværmede Scarlett O'Hara er en klassisk underholdningsroman til alle…
Læs mere

Ceremonien

Af Leslie Marmon Silko

Ceremonien

Den indianske Tayo kæmper som mange andre mod indre og ydre dæmoner efter på lige fod med de hvide at have deltaget i 2. verdenskrig.
Læs mere

Helt almindelige helte

Bevægende roman om almindelige menneskers valg under ualmindelige omstændigheder. Autentisk krigshistorie om de sidste dage i '45, hvor alle kneb gælder og svære valg træffes.
Læs mere