Logo
Bogliste

USA i krig

Gennem sin relativt korte levetid har USA været involveret i mange krige og konflikter. De har alle sat deres spor i den nationale erfaring, der kommer til udtryk i litteraturen. Nogle krige mere end andre, f.eks Vietnamkrigen, som er et tilbagevendende tema hos de amerikanske forfattere. Måske vil krigen i Irak komme til at få samme effekt, men den er endnu for ny til at en bearbejdning er påbegyndt i litteraturen.

Bøger på listen

Vi er kortvarigt smukke her på jorden

Ocean Vuong

En poetisk og stærk roman om en søn, der prøver at blive set og hørt af sin mor, men også at forstå denne kvinde, som han har elsket og hadet.

Forberedelse til næste liv

Atticus Lish

Den kinesiske, illegale immigrant Zou Lei søger i New York en vej ud af håbløsheden gennem hårdt arbejde i usle køkkener og ved styrketræning. En dag møder hun den psykisk syge krigsveteran Skinner der værdsætter hendes styrke og omsorg.

Marchen

E. L. Doctorow

Fremragende roman, der udspiller sig i slutningen af den amerikanske borgerkrig og følger krigens spor både geografisk og menneskeligt.

Max, Mischa & Tet-offensiven

Johan Harstad

Johan Harstad har skrevet den store amerikanske roman om at føle sig hjemme og om at blive kunstner. Den er så ægte og levende, at man nærmest flytter ind i mammutværket.

Modets røde kokarde

Stephen Crane

Verdenslitteraturens første realistiske krigsskildring, skrevet af en ung forfatter i 1894, som ikke selv havde været i krig - bogen, som blev en opsigtsvækkende bestseller i England og USA.

Borte med blæsten

Margaret Mitchell (f. 1900)

Slægts- og kærlighedsroman fra de amerikanske sydstater under borgerkrigen om den omsværmede Scarlett O'Hara er en klassisk underholdningsroman til alle tider.

Originaludgave: 1936

 

Ceremonien

Leslie Marmon Silko

Den indianske Tayo kæmper som mange andre mod indre og ydre dæmoner efter på lige fod med de hvide at have deltaget i 2. verdenskrig.

Helt almindelige helte

Scott Turow

Bevægende roman om almindelige menneskers valg under ualmindelige omstændigheder. Autentisk krigshistorie om de sidste dage i '45, hvor alle kneb gælder og svære valg træffes.