27 mar.23

Bogliste

Diversitet i digte

Bøger på listen

Hullo, Bu-Bye, Koko, come in

Af Koleka Putuma (f. 1993)

Hullo, Bu-Bye, Koko, come in

Koleka Putumas anden digtsamling er et poetisk manifest, der sætter ord på sorte kvinders sexistiske og racistiske vilkår.
Læs mere

Nye balancer - handicapdigte

Caspar Erics digte oser af vrede, frustration og kunstnerisk begavelse og manifesterer digteren som en brændende fakkel i et tomt rum.
Læs mere

Tiden er en mor

Af Ocean Vuong

Tiden er en mor

Brutalt smuk digtsamling om sorg, tab, kærlighed, minder og om livet nu og her, som digteren forsøger at gribe og rumme.
Læs mere

Institutionaliseret

Af Haidar Ansari

Institutionaliseret

I poetisk gadesprog fortæller Ansari om en kriminel løbebane, der formes og opløses af et menneske med en drøm om en bedre fremtid. Kulturchok for golfbanedanmark.
Læs mere

På min huds sorthed

Rasende, sårbart, stærkt og sanseligt manifest over den sorte kvindes virkelighed og kampen mod stilheden, umenneskeliggørelsen og afmagten.
Læs mere

At performe transkønnet vrede

Af Gry Stokkendahl Dalgas

At performe transkønnet vrede

Med følsom indignation, smukke hverdagsbeskrivelser og flaksende fuglevinger har Gry Stokkendahl Dalgas sammensat sit eget Frankensteins monster af forskellige tekster.
Læs mere

Forgabt

Af Bjørn Rasmussen (f. 1983)

Forgabt

Bjørn Rasmussen har gjort det umulige; Skrevet en Corona-digtsamling, der på intet tidspunkt bliver patetisk, triviel eller affekteret. 
Læs mere

I Afrika fødes der ikke drenge - kun mænd

Det er lang tid siden, der er fortalt så stærkt i en ny dansk digtsamling. Nsoni fortæller, selvbiografisk og digtende, om en mørk opvækst fra Congo til Vrå.
Læs mere

Tema

Tema

Mangfoldighed

Litteraturen har altid været med til at skubbe grænser, når det gælder identitet og mangfoldighed.
Læs mere