Logo
Bogliste

Diversitet i digte

Hvad end det handler om køn, seksualitet, etnicitet eller et eventuelt handicap er repræsentation vigtig, og digtere har altid været med til at skubbe grænser, når det gælder netop identitet og mangfoldighed. Der findes derfor mange gode digtsamlinger, som udfordrer ideen om "det normale menneske" og i stedet giver en stemme til dem, vi sjældent hører fra.

Bøger på listen

Hvid, norsk mand

Brynjulf Jung Tjønn

Brynjulf Jung Tjønns hjerteskærende digtsamling behandler forfatterens opvækst og den racisme, han har været udsat for.

Hullo, Bu-Bye, Koko, come in

Koleka Putuma (f. 1993)

Koleka Putumas anden digtsamling er et poetisk manifest, der sætter ord på sorte kvinders sexistiske og racistiske vilkår.

Nye balancer - handicapdigte

Caspar Eric

Caspar Erics digte oser af vrede, frustration og kunstnerisk begavelse og manifesterer digteren som en brændende fakkel i et tomt rum.

Tiden er en mor

Ocean Vuong

Brutalt smuk digtsamling om sorg, tab, kærlighed, minder og om livet nu og her, som digteren forsøger at gribe og rumme.

Institutionaliseret

Haidar Ansari

I poetisk gadesprog fortæller Ansari om en kriminel løbebane, der formes og opløses af et menneske med en drøm om en bedre fremtid. Kulturchok for golfbanedanmark.

På min huds sorthed

Aaiún Nin

Rasende, sårbart, stærkt og sanseligt manifest over den sorte kvindes virkelighed og kampen mod stilheden, umenneskeliggørelsen og afmagten.

At performe transkønnet vrede

Gry Stokkendahl Dalgas

Med følsom indignation, smukke hverdagsbeskrivelser og flaksende fuglevinger har Gry Stokkendahl Dalgas sammensat sit eget Frankensteins monster af forskellige tekster.

Forgabt

Bjørn Rasmussen (f. 1983)

Bjørn Rasmussen har gjort det umulige; Skrevet en Corona-digtsamling, der på intet tidspunkt bliver patetisk, triviel eller affekteret. 

I Afrika fødes der ikke drenge - kun mænd

Alexandre Nsoni

Det er lang tid siden, der er fortalt så stærkt i en ny dansk digtsamling. Nsoni fortæller, selvbiografisk og digtende, om en mørk opvækst fra Congo til Vrå.

Der er ingen ærlige digte om døde kvinder

Audre Lorde (f. 1934)

Audres Lordes digte syder af vrede og nerve. Digtsamlingen bør læses af mange for sit vigtige historiske indblik og sin fortællende form.

 

Kollektivt hukommelsestab

Koleka Putuma

Sydafrikansk digtsamling rammer læseren lige i hjertekulen med soleklare, uprætentiøse og rørende digte om at være sort, kvinde, queer og kristen.

Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej

Gry Stokkendahl Dalgas

Yderst vellykket debutværk om at være et mandeskelet i en kvindekrop.

Yahya Hassan

Yahya Hassan

Yahya Hassans digtsamling er blevet den største bombe i dansk litteratur i mange år.