10 mar.23

Bogliste

Canada - Canadisk litteratur

Bøger på listen

Stilhedens hav

Af Emily St. John Mandel

Stilhedens hav

Smukt forgrenet, tankevækkende roman om tid, skæbne og verdens undergang. Forfatteren er en fremragende ordsmed, der bevæger sig sikkert i den spekulative, dystopiske sci-fi genre.
Læs mere

Smukke tabere

Af Leonard Cohen

Smukke tabere

En rablende tour de force gennem sextåger, kønssafter og overgreb - men også en transcenderende, smuk og pirrende indføring i de smukke taberes verden.  
Læs mere

Nirliit

Af Juliana Léveillé-Trudel (f. 1985)

Nirliit

Smuk og barsk kærlighedserklæring til en inuit-landsby om selvdestruktion, druk, sex, kærlighed og civilisationens pris. 
Læs mere

Omrids

Af Rachel Cusk

Omrids

Fra første side stirrer romanens komposition og Rachel Cusks psykologiske indsigt på læseren med et fast blik. Blink, og du er ude!
Læs mere

Fjendskab, venskab, ægteskab

Novellerne, der foregår i Canada, viser i genkendelige miljøer på landet og i byen de menneskelige dramaer i nære relationer og de psykologiske spil der afgør liv og skæbne.
Læs mere

Den blinde morder

Af Margaret Atwood

Den blinde morder

Smågnaven, desillusioneret og fysisk skrøbelig nedskriver den gamle kvinde Iris Chase Griffen i en lille by i Canada sit liv. Med stor ironi opruller Iris sin familiesaga.
Læs mere

Røverbruden

Af Margaret Atwood

Røverbruden

'Røverbruden' er en roman om kvinder. Ja, og så selvfølgelig om deres mænd - eller måske rettere, de mænd, de havde engang. Inden Zenia kom ind i deres liv...
Læs mere

Hej Nostradamus!

Af Douglas Coupland

Hej Nostradamus!

Coupland har gjort det igen: han har taget nogle af tidens STORE SPØRGSMÅL: liv, død, Gud, formål med det hele... og lige givet dem en tur i centrifugen.
Læs mere