Bog

Forladt

Af (
2011
)

Anmeldelse

Forladt af James W. Nichol

08 maj.11
AfArne Larsen
Skribent

Isnende uhyggelig thriller, hvis psykotiske og klamme morder ikke er set magen til siden ’Ondskabens øjne’ og Hannibal Lecter.

Walter Devereaux blev som tre-årig forladt i en vejkant af sin mor. Da han blev fundet, klamrede han sig stadig krampagtig til et hegn. Moderen var forsvundet, og trods politiets mange forsøg på at finde hende, lykkedes det ikke. Walter voksede op hos en masse forskellige plejefamilier, inden han blev adopteret af den gode familie Devereaux.

Trods sin lykkelige opvækst prøver Walter alligevel, da han er blevet gammel nok til at få aktindsigt, at opspore sin biologiske mor. De eneste ting han har at gå efter, er et hint til byen Toronto, et foto af nogle badende piger og et brev skrevet af en teenagepige til sin veninde.
Walter flytter til Toronto, hvor han finder en billig lejlighed og får arbejde som taxachauffør. Han bliver gode venner med den kønne Krista, som fra sin kørestol passer taxaselskabets telefon, og sammen begynder de to på den tilsyneladende nyttesløse eftersøgning.

Trods alle odds lykkes det dem dog alligevel at finde frem til en familie Nuremborski, men nogen er bestemt ikke interesserede i, at Walter kommer for tæt på, og snart er et dødsensfarligt spil i gang.
Walter kommer tæt på sandheden på Jamaica, men først i den sidste konfrontation med den ukendte forfølger, afsløres hans families mørkeste hemmeligheder.

Den canadiske forfatter er ny på det danske marked, og det må siges at være et godt valg til den store,  thrillerhungrende læserskare.

Romanen er bygget op i to halvdele, hvor man dels følger Walter og Kristas eftersøgning og dels følger drengen Bobbys opvækst og udvikling til følelseskold og psykopatisk morder.
Forfatteren forener drevent de to handlingsdele til bogens klimaks, men undervejs lykkes det ham på imponerende vis at få ledt læseren på vildspor flere gange.

Der er fuld fart på handlingen, sproget er fint, og det lykkes flot at få drejet spændingskurven flere takker i vejret, efterhånden som Walter kommer tættere på sandheden.

Dertil kommer at personerne, naturligvis især Walter, Krista og Bobby men også de farverige personager på taxastationen, er skildret overbevisende og vedkommende.

Med andre ord en helt igennem helstøbt roman, som får mine bedste anbefalinger med på vejen.

Bogdetaljer

Forlag
Punktum
Oversætter
Kim Langer
Faustnummer
28816375
Graphic
Nic Oxby
ISBN
9788792621382
Antal sider
362

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
tor, 29/12/2022 - 22:19

⭐️⭐️⭐️ (ud af 5)
Walker bliver forladt af hans mor da han er 3 år gammel ved en vejside hvor han få besked på at holde fast i stål hegnet og ikke se sig tilbage. 

Han bliver fundet og ender i det offentelige system. Kommer i flere forskellige pleje familier indtil han til sidst ender ved familien Devereaux, hvor han får både en mor, far og 6 søskende. 

Da han bliver en ung teenager bliver han interesseret i at finde ud af hvor han kommer fra og flytter til Torento for at begynde at lede efter sin mor og far, og det bliver ikke nemt, men han får hjælp af en ung kvinde ved navn Krista som arbejder som telefinpasser ved A. P taxa, hvor Walter har fået arbejde 

Deres søgen sender dem rundt omkring i verden og inden de når til enden kommer de ud for en masse ikke så behagelige ting. 

Jeg syntes at bogen er ok, men den er overhovedet ikke uhyggelig, dog skal jeg igen sige hvorfor skal det altid være dyr der bliver pint så grusomt og så er jeg ligeglad med at det kun er mus!!