Bog

Blodets sti

Af (
2019
)

Anmeldelse

Blodets sti af Tobias Stenbæk Bro

06 feb.20

Forrygende to'er om den troværdige og godt opbyggede middelalderlige verden, som byder på formidabel fantasy til den voksne læser.

’Blodets sti’ er fortsættelsen på historien om de tre unge brødre, Rodrik, Cedric og Stormfrik, der flygtede fra deres fars mordere, som også brændte deres hjem af og slog deres venner ihjel. Nu vil de finde ham der står bag, og de vil vide, hvorfor deres familie og venner skulle dø.

Rejsen sætter dem alle på en prøve, både fordi de skal stole på hinanden, men også fordi de skal lægge alle personlige følelser til side og holde sammen, hvis de skal overleve. Undervejs får de følgeskab af den smukke kvindelige lejesoldat Zhintara, som Cedric føler sig stærkt tiltrukket af, men som hans ældre bror Rodrik trøster sig med om natten i ødemarken.

De møder bygmesteren Leoric, som kender de tre brødre af omtale, og som også kender til hemmeligheder om deres familie, som de aldrig selv ville have gættet, men særligt Stormfrik føler sig mere og mere alene. Sideløbende følger vi Rodriks måneforlovede Olyssia, som Rodrik savner inderligt og hendes tjenestepige, veninde og hjælper, Myra, der er kromandens datter og Stormfriks kæreste, som vi også mødte i førtse bind. De er begge, sammen med Olyssias far, Sir Owain, og en flok livvagter, på vej til Baron Galian af Svanekrone for at indgå en vigtig alliance med Olyssia som lokkemad. Derfor er handlingen bygget op af to sideløbende historier, hvor alle hovedpersonerne befinder sig på landevejen på vej mod hver sit mål. 

Vi hører om Agamores fortid, som har handlet om rivalisering mellem to brødre, og det underbygger fornemmelsen man har af en dybere og dybere kløft mellem de tre brødre. Og selvfølgeligt er der masser af cliffhangere, så uanset hvornår bind tre kommer, er der bare for lang tid til.

’Blodets Sti’ er mere voldelig end forgængeren Væddermændenes nat, og forfatteren er på ingen måde nærig med de blodige detaljer. Det er en fortsættelse med masser af overraskende drejninger og skæve plottwists. Bogen både indledes og slutte virkeligt godt og med stort fortællemæssigt overskud. Stort hurra for en fantasyentusiast som mig. Hvor er det bare en stor og vidunderlig gave med så formidabel dansk fantasy til den voksne læser. Og der findes ikke meget i den kvalitet, Tobias Stenbæk Bro leverer. 

Bogdetaljer

Secondary title
Et varsel om storm, 2
Forlag
Turbine
Faustnummer
46972732
ISBN
9788740657067
Antal sider
370

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer