Bog

Ulykkesfuglen

Af (
2008
)

Anmeldelse

Ulykkesfuglen af Camilla Läckberg

07 apr.08

Krimi i topklasse. Camilla Läckberg leverer igen varen. Hendes mange fans vil bestemt ikke blive skuffet over denne hendes fjerde udgivelse på dansk

Den lille svenske by Fjällbacka er på den anden ende. Det meget sete og omdiskuterede reality program "Fucking Tanum" varsler sin ankomst til byen, og det sætter gang i intrigerne og sladderen i lokalbefolkningen.

Hos politiet modtages et alarmopkald om en bilulykke, og det, der ved første øjekast ligner en spiritusulykke, viser sig at være mord, og Patrick Hedstrøm og hans kollegaer, deriblandt den nyansatte Hanna Kruse, går i gang med opklaringsarbejdet.

På privatfronten forbereder Patrick og Erica deres bryllup, Ericas søster Anna er ved at komme sig over sine traumatiserende oplevelser i seriens forrige bind, stationschefen Mellberg forelsker sig, og politimanden Martin venter sit første barn.

Endnu et mord, denne gang på en af deltagerne i reality showet, overskygger imidlertid snart alle de "private" begivenheder, og Patrick og hans kollegaer kommer under voldsomt arbejdspres med to mord, der tilsyneladende ikke har noget med hinanden at gøre.

Camilla Läckberg mestrer til fulde denne særlige nordiske kriminalroman, som både er politiroman, samtidsroman og livsstilsroman. Selvom politiarbejdet og opklaringen fylder mest, kommer alle romanens hovedpersoner på skift til orde i en nærmest kaleidoskopisk form, og udover at personskildringerne dermed bliver ganske overbevisende, er den valgte skriveform også med til at forstærke underholdningen. Forfatteren styrer med overlegen hånd alle personer og elementer inden den logiske afslutning, og undervejs bliver der endvidere plads til en bidende og stærkt satirisk skildring af reality showet og dens deltagere.

Det kan næppe gøres meget bedre, og Camilla Läckberg skriver ganske blændende, men skal man dog dryppe lidt malurt i bægeret, går det udelukkende på alle de traumer, sorger og ulykker, som stort set alle personerne slæber rundt på. Det er næsten for meget og er med til at give romanen en noget deprimerende og sørgelig overtone.

Men det er naturligvis en smagssag, og underholdt til fulde bliver man under alle omstændigheder  

"Ulykkesfuglen" slutter med at lægge op til en slags fortsættelse, hvor Ericka vil grave ned i sin egen mors fortid. Denne fortsættelse er allerede udkommet i Sverige, og der varsles endvidere et helt nyt bind til maj, så Läckberg fans kan godt begynde at glæde sig.

Oversat fra svensk af Ellen Boen efter 'Olycksfågeln'. People's Press, 2008. 350 sider.

Bogdetaljer

Forlag
People's Press
Oversætter
Ellen Boen
Faustnummer
27173845
ISBN
9788770551809
Antal sider
350

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer