Bog

Røv : verdens vigtigste eventyr!

Af (
2019
)

Anmeldelse

Røv- Verdens vigtigste eventyr af Anders Morgenthaler

05 jun.19

Hvis du savner Rune T. Kidde, er her et eventyr, der er ligeså skævt, vanvittig og helt ustyrlig skægt som hans. Med en noget anden morale.

Hvert år skal Gimmergøj, som er en lyserød paryk, slås mod myren Carlos Jensen om et stykke ost, der er faldet af månen, den første dag i maj klokken lidt over fire. Denne kamp har stået på i ca. 340 år, og der fødes hele tiden en ny Carlos Jensen, så Gimmergøj har kæmpet mod 340 forskellige Carlos Jensener gennem tiden. Og resultatet bliver som de andre 339 år. Carlos slår Gimmergøj ud. Heldigvis får Gimmergøj et stykke trøste-ost, der med sin lugt får Gimmergøj til at tænke på sin gamle ven Røv.

Gimmergøj beslutter sig for at hoppe på sin kængurustylte Majbrit og begive sig ind i den uendelige skov for at finde Røv. Røv er hverken ved den brune plet eller på grineflip-sletten. Gimmergøj bliver så trist, at alle farver forsvinder. Han udstøder et dybt suk, og ved siden af sukket sidder Røv og tæller sine tæer. Men Røv er så trist, at uanset hvor skøre påfund Gimmergøj kommer op med, forvandles de til kedelige streger i det tomrum, der er rundt om Røv.

Selv billen Aske Eske, der ligner et gebis, siddende på en vanvittig skæg pind og drikker en enorm slush-ice, bliver til en dødkedelig streg i luften i Røvs nærhed. Da Aske Eske slår en bøvs og en efterfølgende prut og siger ’Så kan man rigtigt mærke verden igen’, sker der en forandring med den triste Røv. Aske Eske eksploderer og bliver til et kæmpegebis med en enorm farvestrålende slush-ice i hånden.

Men Røvs optur forvandles hurtigt til nedtur. Røv og Gimmergøj sidder nu og sukker side om side. Heldigvis finder de begge glæden igen. Også selvom den kedeligtudseende kasse, med de kedelige flade fødder, kommer og forsøger at huske Røv på, at der skulle løses en opgave med at tælle tæer. Ellers kan det ikke hænge sammen. Nu får Gimmergøj nok! Han slår den kedeligtudseende kasse med en boksehandske på størrelse med en blåhval, og den slår en utællelig mængde kolbøtter.

Eventyret handler om at huske at glædes over alle mulige ting og lade sig overraske. Alt behøver ikke planlægges ihjel, vi skal være spontane. Huske at smage, lugte, se og føle på verden. Alt skal opleves med alle sanser. ’Røv- verdens vigtigste eventyr’ er opfølgeren til ’Røv- tre eventyr om verdens sødeste bagdel’.

Et påbud fra forfatteren er, at vi skal holde fast i vores barnlighed og ikke lade huslån eller andre triste ubehageligheder fylde vores liv. Ud med kassetænkningen og ind med de gode intentioner og den umiddelbare glæde.

Læs bogen og køb den til din nabo.

Bogdetaljer

Forlag
Carlsen
Faustnummer
46051742
ISBN
9788711902912
Antal sider
68

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer