Bog

Outlander. 8. bind, Skrevet med mit hjerteblod

Af (
2020
)

Anmeldelse

Outlander: Skrevet med hjerteblod af Diana Gabaldon

12 nov.20

Den enorme og imponerende successerie er nu nået til 8. bind, men på trods af seriens over 8000 sider er standarden utrolig høj, og indholdet og historien stadig forrygende.

Diana Gabaldon startede sin 'Outlander-serie' i 1991, og bind 8 er netop udkommet på dansk. Udover hovedseriens titler er der desuden udkommet en selvstændig serie om den engelske officer og adelsmand John Grey.

Serien er blevet en gigantisk verdensomspændende succes med over 28 millioner solgte eksemplarer, en succes som bestemt ikke er blevet mindre sf den tilsvarende Tv-serie, der følger bøgerne.

Årsagen til ’Outlanders' enorme succes skyldes, at der i bøgerne kan findes noget for enhver smag: Kærlighed og sex, historisk dramatik fra forskellige verdensdele, elementær spænding, mystik og tidsrejser og ikke mindst nogle særdeles dragende og interessante hovedpersoner.

Forrige bind sluttede med, at Jamie Fraser blev formodet død under tilbagerejsen til Skotland, og hans kone Claire har i sin sorg og som beskyttelse mod oprørerne giftet sig med Jamies bedste ven, John Grey, men pludselig er Jamie tilbage fra de døde. Den rasende Jamie forlanger selvfølgelig en forklaring, men skal samtidig også forholde sig til, at lord Johns søn, William, opdager, at hans far i virkeligheden er Jamie.

Udover alle disse familiære problemer skal alle parter også forholde sig til den politiske situation.

George Washington og hans revolutionshær synes for første gang i fremgang, englænderne trækker sig ud af Philadelphia, og det kommer til krigens største slag ved Monmouth, hvor både Claire og Jamie deltager på oprørernes side.

Samtidig er Claires datter Brianna og hendes mand Roger sammen med børnene Jem og Mandy rejst tilbage til nutiden (1980’erne), hvor de nu bor i relativ sikkerhed i Jamies gamle hus ”Lallybroch”.

Men den kriminelle Robert Cameron har opdaget det med at rejse i tid, og han kidnapper Jem for at få Brianna til at afsløre detaljerne.

Dette seneste bind på dansk ligner præcist de foregående, nemlig tæt på 1000 siders tætpakket underholdning med den sædvanlige blanding af kærlighed, action og tidsrejsemystik, og det er et kært og glædeligt gensyn med alle de kendte og elskede hovedfigurer.

Der sker selvfølgelig meget mere i denne lange roman end i overstående korte referat, men selvom det vrimler med personer, lokaliteter og tilbageblik kan nye læsere sagtens være med, omend det absolut er en fordel at have læst bindene i den rigtige rækkefølge.

De historiske facts (året er nu 1778) er som sædvanlig skildret med stor troværdighed, og seriens litterære kvaliteter kan der bestemt heller ikke sættes en finger på.

Fremragende underholdning, slet og ret.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Anders Juel Michelsen
Faustnummer
38246399
ISBN
9788702264067
Antal sider
960

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer