Bog

Outlander. 6. bind. Et pust af sne og aske

Af (
2019
)

Anmeldelse

Outlander. 6. bd 1-2 Et pust af sne og aske

15 apr.19

Den omfangsrige og underholdende serie er nået til 6. bind, og med sine over 1200 sider er der fuld valuta, hvis man er til romantik og historisk drama.

Diana Gabaldon er blevet en verdensomspændende succes med sin lange og i sandhed omfangsrige serie om Jamie og Claire Fraser og deres oplevelser i 1700-tallet - en succes, der bestemt ikke er blevet mindre efter de foreløbig 4 sæsoner af en tilsvarende Tv-serie.

Serien omfatter indtil videre otte bind på engelsk, og forfatteren skriver lige nu på et niende bind, men udover hovedserien har forfatteren også lavet en sideløbende serie om en af bipersonerne (den engelske officer og adelsmand John Grey).

Hvis man skal være helt ærlig, er hele Outlander-projektet nok i virkeligheden en klassisk soap opera i historiske klæder, men både omfanget, den omhyggelige historiske research (Gabaldon er en 3-4 år om at skrive et bind), de vedkommende personer og det fornemme sprog løfter det hele op på et højere niveau.

Historien fortsætter umiddelbart efter begivenhederne i Det brændende kors. Året er 1772, og scenen er igen kolonitiden i Amerika. Jamie og Claire Fraser fortsætter deres stille og rolige nybyggerliv i deres lille samfund i bjergene i North Carolina, hvor også datteren Brianna, manden Roger og deres lille søn Jem bor. Men uroen truer fortsat i kolonierne, og lovløse bander er begyndt at strejfe rundt i vildmarken. Claire bliver kidnappet af en af disse bander og voldtaget, men Jamie og folk fra Frasiers Ridge får hende befriet og tager en grusom hævn.

Claire ved jo, at den amerikanske uafhængighedskrig mod kolonistyret kommer i 1776, og selvom Jamie har svoret en ed til den engelske konge, begynder han i det skjulte at sympatisere med oprørerne. En farlig balancegang, og samtidig truer også et andet problem: Claire fandt i vores tid et avisudklip, der beskrev familien Frasers død i en brand i 1776.

Der sker selvfølgelig meget mere i denne lange roman, men for blot at nævne nogle af de spændingsgivende elementer har vi kidnapninger, mord, hævn, skandaløse graviditeter, brande, hængninger, flere kidnapninger og uretfærdige anklager. Selvfølgelig er der også temmelig mange sider om det hårde daglige liv som nybygger, en hel del om medicin og planter, og Claires mange behandlinger som læge, samt selvfølgelig en ganske stor mængde sex og kærlighed.

Med så mange sider kan det ikke undgås, at historien indimellem går lidt i stå, især i de mange lægelige beskrivelser, men selvom det er noget af en læsebedrift at komme igennem de mange sider, og det gælder om at holde tungen lige i munden for overhovedet at kunne følge med, så er slutproduktet enormt underholdende og det rene guf for alle fans af serien.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Claus Bech
Faustnummer
46418484
ISBN
9788702278538
Antal sider
660

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer