Bog

Offer

Af (
2008
)

Anmeldelse

Offer af S. J. Bolton

08 dec.08

Én af årets bedste krimier med en kvindelig heltinde eller to - men uden femikrimiens fedtede fingeraftryk.

Krimier hænger næsten på træerne, da der er udgivet et hav af gode og mindre gode titler de senere år, en del skrevet af debutanter. Her har vi at gøre med en sådan debutant, og jeg må altså klappe i mine små hænder for Sharon J. Bolton har begået en blændende og mesterlig krimi baseret på en mørk legende fra den britiske folklore.

Det unge par Tora og Duncan er flyttet til de stormomsuste Shetlandsøer, hvor Duncan er vokset op. Tora har fået arbejde som fødselslæge, hvor hun hjælper med at bringe nye liv til  verden. Desværre har hun selv svært ved at undfange, hvilket tærer en smule på parforholdet. Og det bliver ikke bedre, da hun finder et mystisk, rituelt skændet og nedgravet lig på deres jorder. Et lig der bringer kulde og mærkværdigheder med sig. Folk begynder at opføre sig underligt omkring Tora, selv Duncan ser ud til at have noget at skjule.

’Offer’ er simpelthen én af de bedste krimier jeg har læst i rigtig lang tid. Tora er en sej heltinde, helt almindelig, sårbar og nede på jorden - og en person man, som læser, kommer til at holde af. Hun får følgeskab af en anden sej heltinde; kriminaloverbetjent Dana Tulloch, som viser sig at kunne matche Lisbeth Salander fra Stieg Larssons krimitrilogi. 

Bolton skriver smukt og varieret. Vi ledes særdeles kompetent igennem en skrækkelig (spændende) historie om mystiske dødsfald, overtro, menneskets storhedsvanvid, korruption og retsmedicinens åbenbaringer. Shetlandsøernes vilde natur og ensomme beliggenhed er et atmosfærefyldt bagtæppe, hvor man lokkes til at fordybe sig i skønheden. Men pludselig er der røre i vandet, og man finder sig selv siddende med tilbageholdt åndedræt og hjertet helt oppe i halsen. Det er skrivekunst som jeg kan lide det! Jeg ser meget frem til Boltons næste udgivelse, som skulle byde på en ny heltinde og en ny gyselig historie.

Bogdetaljer

Forlag
Mrs. Robinson
Oversætter
Claes Johansen
Faustnummer
27492347
ISBN
9788764501599
Antal sider
417

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer