Bog

Blodhøst

Af (
2011
)

Anmeldelse

Blodhøst af S. J. Bolton

18 apr.11

Uvejr afdækker to ”ekstra” slemt tilredte små pigelig i barnegrav. Gysende uhyggelig gotisk thriller med alle genrens hårrejsende mystiske kendetegn.

Hvis Familien Fletcher havde kunnet spå, ville de aldrig være flyttet ind i deres nye hus i den afsidesliggende landsby Heptonclough. De burde måske også have vidst bedre end at bygge på den gamle kirkegård…

I hvert fald er langt fra alle i landsbyen venligtsindede, og der er i det hele taget adskilligt, der vækker familiens uro.  Urgamle offerritualer praktiseres stadig, en lille pige er kommet ulykkeligt af dage i kirken, og i årenes løb er flere små piger forsvundet.

Uhyggen breder sig, da familiens ældste dreng begynder at høre stemmer og hjemsøges af en gruopvækkende lille pige (genfærd?), der kommer med ildevarslende udtalelser om hans søde lillesøster Millie. Han bliver panisk besat af sin søsters sikkerhed, og hans skeptiske og bekymrede forældre, som han modstræbende har fortalt om ”pigen med stemmerne”, kontakter psykiateren Evi.

Den nye præst, der selv har hørt stemmer og haft skræmmende mystiske oplevelser i kirken, tror mere på drengen. Han og psykiateren involverer sig i sagen, og efter det chokerende fund af to ”ekstra” ilde tilredte små pigelig i en pigegrav er både de og familien efterhånden overbeviste om, at Millie befinder sig i yderste livsfare. Sammen med politiet begiver de sig ind i et hårrejsende morads af sindsoprivende ondskab mod børn og grusomme familiehemmeligheder. 

S.J. Bolton skriver i et smukt og formfuldendt sprog og er en gedigen gammeldags forfatter i den klassiske engelske spændingstradition à la Agatha Christie , Ann Cleeves , Stephen Booth og  krimi-tv-serien Barnaby. Endnu en klaustrofobisk indspist engelsk landsby gemmer på dystre hemmeligheder bag den pæne facade - i dette tilfælde tilsat den gotiske genres mystik à la Edgar Allan Poe og Wilkie Collins.  

 Det smerter altid at læse om, hvordan en grusom ulykkelig barndom er altødelæggende for et menneskeliv og derfor ofte uvægerligt fører videre til vanvid og forbrydelse. Dette er forfatterens 3. pageturner med suveræn suspence og et intelligent psykologisk plot. Kan hænde at psykologen og præsten er en anelse for modige og forfølger sagen lidt for insisterende, men egentlig var jeg flintrende ligeglad, mens jeg med høj puls og tilbageholdt åndedræt blev drevet frem side efter side. 

Bogdetaljer

Forlag
Mrs. Robinson
Oversætter
Birgitte Jensen
Faustnummer
29164843
Graphic
Farmhouse Design, Carina Krusaa
ISBN
9788764504354
Antal sider
493

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer