Bog

Nilaus under isen

Af (
2007
)

Anmeldelse

Nilaus under isen af Hanne Marie Svendsen

12 nov.07

Fantastisk eventyrroman om en farefuld ekspedition til Antarktis.

Ja, jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke tidligere har læst særligt mange bøger om opdagelsesrejsende eller om strabadserende ekspeditioner for den sags skyld. Alligevel kastede jeg mig over "Nilaus under isen", og det gjorde jeg af to grunde: Carsten Jensens Vi, de druknede og Hanne Marie Svendsens fantastiske roman fra 2005 "Unn fra Stjernestene". Begge har været store læseoplevelser, og derfor måtte jeg læse "Nilaus under isen".

Jeg blev ikke skuffet. Historien om de to unge venner, Nilaus og Fergus, der i slutningen af det nittende århundrede begiver sig ud på en yderst dramatisk ekspedition, fænger og fanger fra første side.

I begyndelsen af romanen går de to unge mænd i gymnasiet. Nilaus er en drømmer og en kunstnerisk sjæl. Hans familie er velstående, og hans mor opfordrer ham til at tegne, male og læse bøger. Det har Fergus hverken ro eller mulighed for. Han bor sammen med sin mor og mormor. De har en rulleforretning, og Fergus bringer rulletøj ud. Fergus vil ud at sejle, han er socialist og taler om at revolutionere samfundet.

Da Nilaus og Fergus er færdige med gymnasiet, ved Nilaus ikke rigtigt, hvad han vil, og hans mor bestemmer, at han skal rejse over på den anden side af jorden til sin rige onkel Eliphas. Nilaus tager af sted, og med på samme skib er Fergus. Han har fået hyre som skibsdreng.

Sådan går det til, at Nilaus og Fergus møder den stenrige og mystiske onkel Eliphas og sammen med fire andre mænd kommer med på hans ekspedition til Antarktis.

Beskrivelser af vandringerne over Antarktis, af den voldsomme, men også smukke natur, dyrelivet og kampen for at overleve er medrivende. Men også magtkampene og intrigerne mellem de seks mænd, deres individuelle drømme og ønsker er uhyre velfortalte. Romanen er en udsøgt fornøjelse at læse - et rigtigt eventyr

Gyldendal, 2007. 243 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
26963087
ISBN
9788702062878
Antal sider
243

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer