Bog

Mesteren fra Mors

Af (
2004
)

Anmeldelse

Mesteren fra Mors af Nis Jakob

25 maj.04
Skribent

Brødrene Kresten (senere journalist) og Martin (senere guru Nanundo) møder i gymnasietiden på Mors det unge politiske håb Jens Günter Andersen. Allerede her viser den senere statsminister sine evner som folke- og pigeforfører. "Kresten beundrede ham på afstand, men formåede ikke at komme ind i den cirkel af unge mænd, der flokkedes omkring ham og fik del i pigerne, som forgudede Jens for hans potente optræden". Jens' meget kontante interesse for brødrenes purunge veninde får katastrofale følger!

Mange år senere, midt under en valgkamp, kommer Bente, statsministerens kone, i terapi hos Nanundo. Hun afslører under hypnose et politisk rænkespil, som bliver fortalt videre til Kresten. Han er netop blevet fyret fra sit job på en annonceavis og øjner sit livs chance ved at udgive en afslørende biografi om statsministeren.

Med den historie som ramme kommer bogen vidt omkring i de seneste 30 års Danmark. Politisk korruption, åndelige vækkelser, utroskab, bøssesex, mystiske dødsfald, fingerede attentater, mordforsøg er blot nogle af elementerne i denne hæsblæsende bog. Selv om "enhver lighed med virkeligheden er utilsigtet", kræver det ikke megen fantasi at se, hvor forfatteren har fundet sin inspiration.

Der er ingen mangel på action i bogen, og der langes ud til både højre og venstre. Alle personer er malet med bred pensel, karikaturer snarere end psykologiske portrætter. De er egoistiske og korrupte, men på en forsonende og humoristisk måde. På trods af den alvorlige samfundskritik er det finurlige ved bogen, at intet alligevel tages helt alvorligt.

"Mesteren fra Mors", som er Nis Jakobs fjerde bog, er en letlæst, underholdende og meget dansk roman.

Borgen, 2004. 386 sider. Kr 349,-

Bogdetaljer

Forlag
Borgen
Faustnummer
25095456
ISBN
9788721022105
Antal sider
386

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer