Bog

Dødsdoktrinen - tankens magt

Af (
2018
)

Anmeldelse

Dødsdoktrinen 2 –Tankens magt af James Dashner

21 feb.18

Actionspækket og vanvittig spændende fortsættelse af ‘Sjælens øje’. Uhyggen breder sig og stemningen fortættes igennem hele denne tempofyldte page turner.

‘Tankens magt’ er en forrygende historie om en ikke alt for fjern fremtid, hvor vi alle kan foretage virkelighedsnære rejser ind i spilverdener af alle slags. James Dashner skriver i et meget fængslende og medrivende sprog og siderne vender sig selv i en rasende fart.

 

Michael befinder sig pludselig i et andet menneskes krop, men hvor er det andet menneske blevet af? Han kæmper for at acceptere, at han indtil for kort tid siden faktisk ikke var et rigtigt menneske, men en computergenereret tangent. Snart må han dog flygte fra Kaine, og han leder med lys og lygte efter vennerne fra VirtNettet Sarah og Bryson. Han ved, at hvis han skal vinde over Kaine og redde både denne verden og VirtNettet, får han brug for dem. Og de ved alle tre, at de er nødt til at tage kampen op uanset hvad – og det bliver en kamp på liv og død.

 

Det er meget oppe i tiden at skrive bøger, der foregår i en spilverden, og denne serie er bestemt en af de bedre af slagsen. Handlingen er vældig troværdig, og forfatteren har da nærmest fået overbevist mig om, at det er den nære fremtid, han fortæller om. Der er noget overbevisende i den måde, han beskriver de to verdener og måden at komme fra den ene til den anden på. Det virker så naturligt og rigtigt.

 

Jeg er meget begejstret for tilstedeværelsen af kampen mellem det gode og det onde, dog er jeg stadig lidt i tvivl om, hvem der er god, og hvem der er ond. Det er i sig selv en genistreg at skrive, så læseren efter to bind stadig er i tvivl.

 

Jeg glæder mig meget til sidste del af trilogien udkommer til sommer og jeg kan varmt anbefale bogen til læsere af ‘Mazerunner’, ‘Assassins Creed’, ‘Warcross’ og andre dystopier samt til computerspillere i alle aldre.

 

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Oversætter
Kim Langer
Faustnummer
53828078
ISBN
9788763848275
Antal sider
307

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer